To je to što me zanima!

HDZ: Poljoprivrednici nemaju budućnost, uzeli su im milijune

Poljoprivredi je Linić uzeo 409 milijuna kuna, a pretpostavljam da ministra Jakovinu nije ni pitao, rekao je na konferenciji za novinare u petak Franjo Lucić (HDZ)
Vidi originalni članak

Hrvatski poljoprivrednici nemaju budućnosti, i to je najviše vidljivo u novom rebalansu proračuna. Poljoprivredi je Linić uzeo 409 milijuna kuna, a pretpostavljam da ministra Jakovinu nije ni pitao. Za izravna plaćanja u poljoprivredi sada ima 30 milijuna kuna manje, za ruralni razvoj 40 milijuna manje, a najperspektivnijoj drvnoj industriji su uzeli čak 79 milijuna kuna - rekao je u petak Franjo Lucić (HDZ), predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu . Član HDZ-ovog odbora za poljoprivredu Mladen Pavić istaknuo je kako su ključne greške napravljene 2012. i 2013. godine, kada su potpore smanjene, a trebale su biti najveće kako bi se poljoprivrednici pripremili za ulazak u Europsku uniju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Najviše su zakinuti proizvođači maslina"

- U novom rebalansu primjećujem da se nisu smanjili iznosi za administraciju, a te su stavke najviše probile limit u prošlom rebalansu proračuna - rekao je Pavić i dodao da su najviše zakinuti proizvođači maslina, kojima će se uzeti 60 posto iznosa za potpore, zatim uzgajivači duhana, koji će imati 20 posto manje potpora, dok će uzgajivačima šećerne repe iznos za potpore biti manji za 10 posto. Europarlamentarac Andrej Plenković rekao je da na Vladu treba vršiti snažan pritisak kako bi počeli poštovati ono što je prošla vlada ispregovarala s EU.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HDZ za predstečajne nagodbe za obiteljska poljoprivredna gospodarstva

- U dijalogu s Europskom komisijom Ministarstvo poljoprivrede nije kvalitetno napravilo program za ruralni razvoj, a to je temelj za izvlačenje maksimalnog iznosa iz Europskog fonda za ruralni razvoj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HDZ-ovci su rekli i da podržavaju HSS -ovu ideju o predstečajnim nagodbama za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.


Idi na 24sata

Komentari 37

  • superman21 24.03.2014.

    vlada sve što je dosada napravila je napravila preko leđa običnog čovjeka te mu hoće uništiti i ono malo nade što im je ostalo da prehrane svoju obitelj! da su pojedinci iz vlade nešto radili u životu nebi se sad ovako sramotno ponašali

  • PeđaGrbin 24.03.2014.

    Jospvić, Linić, Milanović, Jovanović,,,, ti ljudi su odrasli na svilenim plahtama i nikada neće shvatiti potrebe naših seljaka, maldih i malih običnih ljudi... oni su druga vrsta... nemoš očekivati od MASONA da shvati potrebe seljaka....

  • PetraŠtimac 24.03.2014.

    Poljoprivreda nam je jedan od jačih resursa, i eto šta nam radite, Liniću prokletinjo! Sve ćeš uništiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare