Obavijesti

News

Komentari 37

HDZ: Poljoprivrednici nemaju budućnost, uzeli su im milijune

Poljoprivredi je Linić uzeo 409 milijuna kuna, a pretpostavljam da ministra Jakovinu nije ni pitao, rekao je na konferenciji za novinare u petak Franjo Lucić (HDZ)

VIDEO

Hrvatski poljoprivrednici nemaju budućnosti, i to je najviše vidljivo u novom rebalansu proračuna. Poljoprivredi je Linić uzeo 409 milijuna kuna, a pretpostavljam da ministra Jakovinu nije ni pitao. Za izravna plaćanja u poljoprivredi sada ima 30 milijuna kuna manje, za ruralni razvoj 40 milijuna manje, a najperspektivnijoj drvnoj industriji su uzeli čak 79 milijuna kuna - rekao je u petak Franjo Lucić (HDZ), predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu . Član HDZ-ovog odbora za poljoprivredu Mladen Pavić istaknuo je kako su ključne greške napravljene 2012. i 2013. godine, kada su potpore smanjene, a trebale su biti najveće kako bi se poljoprivrednici pripremili za ulazak u Europsku uniju.

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

"Najviše su zakinuti proizvođači maslina"

- U novom rebalansu primjećujem da se nisu smanjili iznosi za administraciju, a te su stavke najviše probile limit u prošlom rebalansu proračuna - rekao je Pavić i dodao da su najviše zakinuti proizvođači maslina, kojima će se uzeti 60 posto iznosa za potpore, zatim uzgajivači duhana, koji će imati 20 posto manje potpora, dok će uzgajivačima šećerne repe iznos za potpore biti manji za 10 posto. Europarlamentarac Andrej Plenković rekao je da na Vladu treba vršiti snažan pritisak kako bi počeli poštovati ono što je prošla vlada ispregovarala s EU.

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

HDZ za predstečajne nagodbe za obiteljska poljoprivredna gospodarstva

- U dijalogu s Europskom komisijom Ministarstvo poljoprivrede nije kvalitetno napravilo program za ruralni razvoj, a to je temelj za izvlačenje maksimalnog iznosa iz Europskog fonda za ruralni razvoj.

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

HDZ-ovci su rekli i da podržavaju HSS -ovu ideju o predstečajnim nagodbama za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...