To je to što me zanima!

HDZ prestaje s desničarenjem te kreće u desant na centar

Karamarko je zbog osvajanja centra trgovao s Kosorom, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u HDZ-u, jer Josip Budimir istiskuje Domagoja Miloševića
Vidi originalni članak

Moramo se približiti političkom centru kako bismo prikupili i dio tih birača. Izbore samo tako možemo dobiti - poručio je znakovito Tomislav Karamarko, šef HDZ-a, nedavno u užem društvu ljudi od povjerenja.

Dugo je Karamarko razmišljao kako da se, godinu i pol dana prije parlamentarnih izbora, barem kozmetički odmakne od radikalizma i pozivanja na lustraciju da bi negdje početkom ljeta, analizirajući uspjeh Ive Sanadera na izborima 2007. godine došao do rješenja. Naime, Sanader je upravo zahvaljujući dobrom trgovanju sa strankama centra (HSS-om i HSLS-om), ali i SDSS-om, uspio sastaviti Vladu i tako drugi put postati premijer. Karamarko pak ovaj put neće čekati izbornu noć kako bi krenuo sa sastavljanjem koalicije, ali će HSLS i naravno HSS ponovno biti dijelom HDZ-ove koalicije. S HSS-om je HDZ još lani potpisao koalicijski sporazum, a sada iz pepela diže gotovo nepostojeću stranku. HSLS trenutačno drži rejting od 1,8 posto. No, zahvaljujući Karamarku, ali i odličnom trgovanju njihova šefa Darinka Kosora ta si je stranka koalicijskim sporazumom osigurala čak tri zastupnička mjesta i jedno ministarsko. Upravo zbog tog obećanja u HDZ-u su se prošlog tjedna mogla čuti negodovanja mnogih istaknutih članova stranke. Oni smatraju da će HSLS nezasluženo dobiti tri mjesta u Saboru, kao i ministarsko, sve na uštrb nekih važnih članova koji će tako izvisiti pri formiranju izbornih lista.

Velika je nervoza na terenu, možemo stanje čak nazvati i panikom! 

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 150

  • DomagojTaropolu 17.09.2014.

    Bravo Karamarko idemo do pobjede! Novo vrijeme - nova snaga!

  • IvanKrajc 15.09.2014.

    Ovaj covijek je duboko poremecen.Sve mu pise na licu.Neka mu bog pomogne da spozna istinu.

  • ziher123 15.09.2014.

    Bože, čuvaj nas od kuge, gladi i HDZ-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare