To je to što me zanima!

HDZ satima dogovara reformu poreza: Svatko ima svoju ideju

Iako je počela u četvrtak nešto poslije 19 sati, sjednica nije završila sve do kasno u noć pa su otkazane izjave za javnost, koje su bile najavljene nakon nje
Vidi originalni članak

Dan uoči najavljene prezentacije detalja porezne reforme, u središnjici HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Iako je počela u četvrtak nešto poslije 19 sati, sjednica nije završila sve do kasno u noć pa su otkazane izjave za javnost, koje su bile najavljene nakon nje.

Kako smo uspjeli doznati, nova porezna reforma bila je glavna tema sjednice. O tome tko će biti novi glavni tajnik stranke navodno se nije raspravljalo.

- Svatko ima svoju ideju reforme pa zato sve tako dugo traje - rekao nam je izvor iz HDZ-a nakon što je nekoliko sati proveo na sjednici.

Sa sjednice je među prvima, već nakon nekih pola sata, otišao ministar obrane Damir Krstičević. Ostali su nastavili raspravu.

- Trebalo bi podignuti porez na sve ono što šteti zdravlju pa tako i na cigarete i alkohol - rekao je na ulasku u središnjicu ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Što je sve dogovoreno, saznat ćemo u petak oko podneva kada bi ministar financija Zdravko Marić trebao prezentirati detalje nove porezne politike. Naravno, ako se dogovor postigne.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • loknica 26.07.2019.

    Puni ideja ko govno vitamina

  • ZG U SRCU 26.07.2019.

    Danas se mladi ne žene prije 35 let i žive na grbači roditelja koji su sami to krivi. Ovo kaj im daju Marić i HDZ, taman bu bilo za benzin njihovih bjesnih automobila, cigareta, droge i alkohola. Da, znam da treba love za budžet. Na narodnoj sisi ima previše uhljeba iz stranačkih, državnih i javnih firmi, povlaštenih i lažnih mirovina, raznih udruga, podobnih i ostalih koji samo zijevaju....

  • tutek 26.07.2019.

    Ne treba velika inteligencija da se shvati kako olakšati običnom čovjeku. Umjesto da proširuju porezni razred od 24% tako da i onaj od sa plaćom iznad 3800kn i onaj od 30000kn (političarski uhljebi i zgubidani) imaju isti porezni razred, neka rasterete plaće običnog čovjeka. Dakle, neka vrate porezni razred od 12% bar do iznosa prosječne plaće.. Ali neće jer bi onda i sirotinja dobila koju kunu više. Neradnici lopovski, nije mi jasno da još ima naivaca koji ih podržavaju i glasaju za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare