To je to što me zanima!

'HDZ se ne može ukinuti jer se po zakonu stranke ne ukidaju'

Nakon polovice vremena provedene na izdržavanju kazne može se podnijeti molba za uvjetni otpust, kaže Miljević. Sanader može biti osuđen na najviše 15 godina
Vidi originalni članak

Svaki osuđenik može po pravomoćnosti presude uputiti molbu za pomilovanje o kojoj odlučuje predsjednik. Osim toga nakon polovice vremena provedene na izdržavanju kazne može se podnijeti molba za uvjetni otpust koju rješava povjerenstvo za uvjetni otpust, rekao je odvjetnik Veljko Miljević u utorak za 24sata TV i tako odgovorio na pitanje kada bi Ivo Sanader mogao izaći na slobodu

Sanader u zatvoru može biti maksimalno 15 godina zatvora 

Miljević je objasnio i da Sanader bez obzira na to u koliko postupaka bude pravomoćno osuđen i na koliko ukupno godina njemu kazna ne može prijeći preko 15 godina zatvora.

- To je kazna zatvora, a ne kazna dugotrajnog zatvora i ona ne može prijeći 15 godina - kaže Miljević. 

Zakonom se ne može ukinuti politička stranka

Osim toga Miljević je objasnio zašto prema presudi Fimi Media može biti ukinuta kao pravna osoba dok HDZ ne može biti. Miljević objašnjava kako se prema zakonu kazna ukidanja ne može primijeniti političke stranke. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • sinisaradoj1909 11.03.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • madkfer 11.03.2014.

    moze jedno random pitanje? vidi li netko pogrešku u slijedećoj rečenici : Miljević objašnjava kako se prema zakonu kazna ukidanja ne može primijeniti političke stranke. ?

  • imam svoj komentar 11.03.2014.

    ,...svaka stranka se može raspustiti temeljem statuta stranke, odnosno odlukom skupštine, prema tome?! ..,

Komentiraj...
Vidi sve komentare