To je to što me zanima!

HDZ vlada jugom, čak 70 posto Mostovih birača za nove izbore

Da su izbori sada, jug Hrvatske osvojio bi HDZ s više od 28 posto. SDP dobio bi 22,5 posto glasova birača X. izborne jedinice. Treća snaga ostaje Most
Vidi originalni članak

Anketa koju je za RTL i Jutarnji list provela agencija Ipsos puls za X. izbornu jedinicu pokazala je da se četvrtina birača juga Hrvatske protivi novim izborima, ali više od pola, njih 57,4 posto želi nove izbore. Čak 70 posto Mostovih birača također je za nove izbore. 

Da su izbori sada, jug Hrvatske osvojio bi HDZ s više od 28 posto. SDP dobio bi 22,5 posto glasova birača X. izborne jedinice. Treća snaga ostaje Most. U mandatima HDZ dobio bi ih 6, SDP 4, Most 3, a Živi zid jedan mandat. 

Nakon šest obrađenih izbornih jedinica, u sabornici je 84 zastupnika s ovakvim rasporedom snaga: SDP 33 mandata, HDZ 30, Most 8, Živi zid 6 mandata, odnosno po jednog u svakoj izbornoj jedinici. IDS za sad sudjeluje s tri mandata, a HDSSB i HNS po dva. Od šest izbornih jedinica u četiri bi izbore dobio HDZ, a SDP dvije. 

Idi na 24sata

Komentari 186

  • jozabroz 03.06.2016.

    haha,sad kad je otkrivena afera oko agencije ipsos puls i sdp-a vi poceli trazit druge agencije..a jos niste "otkrili" o cemu se radi u toj aferi,,zbilja "neovisan" medij..)))))))

  • ina67 03.06.2016.

    Ne možeš povjerovati da ljudi nagrađuju glasom one za koje se makar sumnja da su nešto napravili. Kako vole da ih se potkrDa. I onda plaču da im nije dobro. Glasali ste imate.

  • Zmar116 03.06.2016.

    Dalmatinska Zagora plus Hrvati iz BIH koji su došli dolje živjeti glasju za HDZ...Autohtono stanovništvo uz obalu i na otocima je više okrenuto SDP-u ili MOST-u...

Komentiraj...
Vidi sve komentare