To je to što me zanima!

Heathrow: Dva zrakoplova sudarila se pri uzlijetanju

London: Dva zrakoplova zakačila su se krilima dok su kružila po pisti prije polijetanja. Nitko nije ozlijeđen, a svih 286 putnika i posada su zbrinuti
Vidi originalni članak

Na londonskom aerodromu Heathrow sinoć oko 22 sata sudarili su se Boing 747 British Airwaysa i Airbus A340 Sri Lanka Airlinesa. Britanski zrakoplov spremao se poletjeti prema Singapuru, a zrakoplov Šri Lanke prema glavnom gradu te azijske države.
- Prijavljeno nam je da su se dva zrakoplova zakačila krilima dok su kružili po pisti prije polijetanja. Nitko nije ozlijeđen, a svih 286 putnika i posada zbrinuti su u hotelu dok se ne pronađe alternativno rješenje za put u Colombo - rekla je glasnogovornica Sri Lanka Airlinesa. Danska novinarka Annasofie Flamand bila je u zrakoplovu za Šri Lanku. Ona tvrdi da je njihov zrakoplov udario onaj British Airwaysa odostraga dok je kružio pistom.
- Krilo našeg zrakoplova umalo je pogodilo rep drugog, no nekako smo ga izbjegli i zakačili krilo. Prošao je kroz njega kao kroz maslac. Nevjerojatno je vidjeti takvo nešto na aerodromu kao što je Heathrow. Hvala Bogu da nikoga nije bilo u blizini zrakoplova i da se to nije dogodilo u zraku - kaže Flamand. British Airways još nije utvrdio kolika je šteta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • area 62 01.02.2024.

    Izgleda i tamo u kontroli leta Nepalci 🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare