To je to što me zanima!

Balonima s helijem htio preletit Atlantik, odustao nakon 12 sati

Putovanje zrakom, da je sve išlo po planu, trajalo bi od tri do šest dana. Američki avanturist Jonathan Trappe zbog tehničkih je problema morao sletiti već prvi dan
Vidi originalni članak

Američki avanturist Jonathan Trappe u četvrtak je, pomoću stotinu običnih balona punjenih helijem, krenuo na putovanje preko Atlantskog oceana. Helijem je napunio preko 300 šarenih balona s kojima je želio iz Amerike doletjeti u Europu. Sve je pomalo nalikovalo na crtani film 'Nebesa'. Njegovo putovanje zbog problema je završilo samo 12 sati nakon polaska. Zbog tehničkih problema sletio je oko 560 kilometara od mjesta polaska. Svoje sljedbenike na Facebooku je obavijestio kako je sletio na alternativno mjesto, ali da je dobro i da će tu ostati tijekom noći.

Pomagalo mu 150 volontera

Muškarac iz Sjeverne Karoline rekao je da dosad nitko nije na ovakav način preletio Atlantik, piše Business Insider. 

Trappeu je pomagalo oko 150 volontera koji su balone helijem punili od srijede navečer, a na put je krenuo s nogometnog igrališta u gradu Maine. 

Putovanje zrakom, da je sve išlo po planu, trajalo bi od tri do šest dana. Zbog struja se nije znalo gdje će točno završti, mogao je sletjeti u Norvešku, ali i u sjevernu Afriku. Međutim, zasad je ostao na kontinentu s kojeg je krenuo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • krapinek 14.09.2013.

    kako ljudi uopće dolaze na tako glupe ideje

  • zof 13.09.2013.

    Kad sam vidio ovu vijest na TV, rekao sam da će on nakon polijetanja sletjeti odmah iza ugla. Pogriješio sam za nekoliko sati..

  • debugger 13.09.2013.

    Nisam baš ziher da je dobro izradio flight plan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare