To je to što me zanima!

Helikopter umalo pao, dok je gasio požar kod Omiša

Požar koji je buknuo na cesti Omiš-Gata kraj tvornice Omijan je pod kontrolom vatrogasca. Gasitelji su imali problema zbog jakog vjetra
Vidi originalni članak

Veliki požar koji je buknuo na cesti Omiš-Gata malo iza 11 sati zaprijetio je kućama, a cjelokupno stanovništvo mjesta Naklice je evakuirano. Oko 21 sat vatrogasci su vatru stavili pod nadzor. Dežurat će čitavu noć, jer zbog jakog vjetra postoji mogućnost od ponovnog rasplamsavanja vatre. Izgorilo je više od 200 hektara šume. Prema neslužbenim informacijama u Požaru iznad Omiša izgorjela su tri automobila. Bila su isključena tri dalekovoda pa je veći dio Omiškog područja bez električne energije. Cisterna s vatrogascima koji su išli gasiti požar kod Omiša prevrnula se u mjestu Tugare u 12.30 sati, a u nesreći su četiri vatrogasca lakše ozlijeđena.
- Cisterna se zabila u ogradu kuće čiji su komadi letjeli posvuda. Sva sreća da ti djelovi nisu nekoga pogodili u glavu. Zapalio se tank cisterne, no drugi vatrogasci su taj požar jako brzo ugasili - rekao je čitatelj Dragan Vrkić koji je snimio fotografiju.
- Situacija je jako teška. Ugrožene su vikendice u području Gradaca koje se nalaze u gustoj borovoj šumi, kao i Naklice koje smo morali evakuirati da se ljudi ne uguše u dimu, rekao je zapovjednik omiških vatrogasaca Ivan Kuvačić. Oko 14 sati gasiteljima su se pridružili helikopteri i kanader. No, jak vjetar i dalje stvara probleme. Nakon što je helikopter izbacio vodu, vjetar je počeo bacati prazno vjedro zakačeno za letjelicu. Helikopter je tada vjedrom zakačio brdo, zbog čega se gotovo srušio. Vjedro koje može ponijeti 2.500 litara vode više nije upotrebljivo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 100ka 28.09.2008.

    ma di se ode vidi da je helikopter umalo pao ?

  • piria 27.09.2008.

    Sretan je podatak da kolegama iz DVD-a Mladost Kaštel Sućurac nije gotovo ništa, te da su lakše ozlijeđeni. Piroman je bolesnik, a ne nevidljiv čovjek. Zasigurno postoji netko tko ga uoči, ali kod nas sve ide nekim glupim običajima - ja se ne bi htio miješati-. Valjda će proraditi ljudska svijest jer u suprotnom izgorjeti će nam najljepši dio zemlje. ( ovo zadnje je po mom kontinentalnoj procjeni ).

  • qwerty123456789 27.09.2008.

    da ovo nepale slovenci pa da dogodine imamo malo turista??? jebemti sve, opet kad je bura, ovo je neka kriminalska skupina, treba ih sve popalit cigane

Komentiraj...
Vidi sve komentare