To je to što me zanima!

Hemoroidi: Ovo je pet pitanja koja izazivaju najčešću brigu

Početno liječenje za blagu do umjereno tešku bolest temelji se na povećanju unosa dijetalnih vlakana, tekućine na usta, nesteroidnim protuupalnim lijekovima...
Vidi originalni članak

Hemoroidi su bolne i otečene krvne žile analnog područja. Ova neugodna pojava pogađa oba spola, a nastaje zbog povećanog naprezanja žila kod crijevne peristaltike, piše Ordinacija.hr. 

Početno liječenje za blagu do umjereno tešku bolest temelji se na povećanju unosa dijetalnih vlakana, tekućine na usta kako bi se održala hidracija, nesteroidnim protuupalnim lijekovima koji pomažu u smanjenju boli i odmoru. 

Postoji više jednostavnih operacija koje su moguće u slučaju teških simptoma ili ako se simptomi ne poprave uz konzervativno liječenje. Kirurško liječenje je predviđeno kod pacijenata koji se ne oporave nakon ovih mjera.

Ordinacija.hr je prikupila pet najčešćih pitanja koja su čitatatelji postavljali liječnicima o tegobama vezanim za hemoroide. 

Pitanja, ali i odgovore potražite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Igor Petak 24.06.2015.

    Kupi 24sata i citaj u Vecernjem...

  • diablo.sb 24.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare