To je to što me zanima!

HEP: Direktor se ulizivao i pravdao Sanaderu pismom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
V. Lovrić u pismu premijeru Sanaderu objašnjava da on nije napastvovao djelatnice HEP-a, i dodaje kako je njegov sin Tvrtko premijerov najveći fan
Vidi originalni članak

Član Uprave HEP-a Velimir Lovrić je poslao pravo ulizivačko pismo premijeru Ivi Sanaderu 27. ožujka 2007. u kojem mu objašnjava kako nije napastvovao djelatnice HEP-a, a za što ga optužuje jedan od četiri sindikalaca te tvrtke. Lovrić je upravo zbog tog pisma završio na sudu jer ga sindikalac tuži za klevetu, piše jedan naš portal. Sanader je, komentirajući pismo, u ponedjeljak zatražio Lovrićevu ostavku.
Prenosimo tekst pisma:
"Bio sam tužan što Vam moram uzeti dio dragocjenog vremena, što ste se zbog mene zasigurno zasekirali," počinje Lovrić svoje pismu premijeru. U pismu nastavlja govoriti o sindikalcu za kojeg vjeruje da ga je prijavio za napastovanje žena, kao o "bolesniku kojeg je prepoznao zbog njegove staljinističke metode kojom je udario na njega". "Znam toliko da je bio prije rata veliki Jugoslaven i komunista, sin policajca, oženjen srpkinjom (Lovrić je ovo napisao malim slovom), punac i punica mu žive u Beogradu, te često putuje u Srbiju, da je jako bogat, u HEP-u ima službeni auto kao i članovi Uprave, karticu, mobitel, da je zajedno sa gosp. Dorićem blatio kolegu Despota u HDZ-u, da puno putuje sa gospodinom Dorićem i Matijevićem, da je jako prisan s kolegom Mravkom". Lovrić smatra da je udar na njega udar na HDZ. "...jer kad se udari na mene, na moju obitelj i čast, onda ću ja, pretpostavlja se, uzvratiti otvaranjem određenih problema u HEP-u (kojih nesumnjivo ima) imenovanje nositelja tih problema itd. itd. priča po priča, i evo afera. HEP je važna firma u RH, Upravu HEP-a je postavila Vaša Vlada itd. itd.", piše Lovrić. Naglašava da su podnositelji prijave "podcijenili moju privrženost programu HDZ-a i odanost i privrženost Predsjedniku HDZ-a i Premijeru". Uskoro bivši član Uprave HEP-a privodi pismo kraju: "I na kraju gospodine Premijeru, nešto o obitelji i sebi. Supruga i ja izrodili smo četiri sina - Mate, Zlatko, Hrvoje i Tvrtko, kojemu je kršteni kum svećenik. Ovaj najmlađi - Tvrtko, Vaš je veliki fun, kao i cijela naša obitelj, sada Vam je član nacionalnog odbora mladeži HDZ-a, jedan mlad i agilan HDZ-ovac - budućnost naše stranke". Uvjerava premijera da su on i supruga mu Ružica "praktični vjernici koji su se 1981. godine javno vjenčali (kao nekomunisti)", i napominje da Sanader to može provjeriti u župnom uredu Slavonski Šamac - Kruševica kod velečasnog Mate Lašića. Ostao je, navodi, čist i neokaljan i da se nikad nije "oprljao". "Uvijek sam znao mjeru i znao što jesam a što ne, što mogu a što ne, i tako mislim i nastaviti živjeti", piše on. "Poštovani Premijeru, želim Vam na kraju reći ono što sam Vam rekao prošli put u Vašem uredu, a i ako danas - sutra iz ovih ili onih razloga ne budem više dio Vašeg tima, moje poštovanje i zahvalnost prema Vama neće prestati! Na nas Lovriće, i kao premijer i kao Ivo Sanader, uvijek možete računati", završava pismo Lovrić.
Lovrić je prije HEP-a bio generalni direktor Hercegovačke banke, savjetnik člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića te šef bosanke federalne Agencije za privatizaciju.

SINDIKALAC TUŽIO DIREKTORA, PA GA 'ŽICAO' PRIJEVOZ
Sindikalac HEP-a koji je Velimira Lovrića, direktora tog poduzeća, tužio za klevetu, u ponedjeljak se nakon ročišta na zagrebačkom sudu u direktorovu službenom automobilu vratio na posao. Sindikalac niječe da je od Velimira Lovrića “žicao” prijevoz te da to znači kako mu je oprostio.
- Pitao sam ga. Mogao je reći da nema mjesta. Ta je vožnja možda moj gaf, ali nije opraštanje. Nisam povukao tužbu. Kraj će biti kad sud presudi - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • rony1a 13.02.2008.

    KOJA ŠUPČINA.

  • Svetac_1 12.02.2008.

    I poglej koju glavčugu ima kad ti je uvali u guzicu kako će to izać van, jedino pajserom se to može izbit.

  • Svetac_1 12.02.2008.

    Ajmo se kladit da će opet bit negdje direktor, ovaj sa glavom iz guzice ne izlazi baš lako. Ima toliko Hrvata i pametnijih i moralnijih koji to mogu biti ali izleda da je u modi imati Bosanca u guzici. To je \"in\" kako se kaže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare