To je to što me zanima!

HEP pali toplane: Stiže grijanje u domove 120 tisuća građana

Paljenjem toplane započinje i jesensko-zimska sezona grijanja. Usprkos tome što poskupljenja nisu najavljena, mnogi i dalje strepe od visokih računa za grijanje
Vidi originalni članak

Zbog neuobičajeno niskih temperatura, većina građana počelo je grijati svoje domove. No, za one koji žive u kontinentalnoj Hrvatskoj u zgradama, grijanje HEP-a kreće tek u ponedjeljak kada se pali toplana i počinje opskrba toplinske energije. 

Uključivanje grijanje u zgradama i službeno označava početak jesensko-zimske sezone. 

Dok neki zamjeraju HEP-u kasno paljenje grijanja zbog niskih temperatura, drugi već strepe oko računa. Pa iako nije najavljeno poskupljenje za ovu godinu, građane i dalje muče previsoke svote, čak iako su ugradili razdjelnike. Mnogi zbog toga griju samo dio kuće ili stana, no to je kod velikih obitelji manje moguće. 

Više od 120 tisuća građana u svojim će domovima već od ponedjeljka moći upaliti grijanje koje je potrebno posebice tijekom noći kada su temperature više zimske nego jesenske. 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ljubica ljubičica_1 01.10.2018.

    U Splitu smo imali centralno grijanje i grijala nas HVIDRA računi su bili katastrofalni.Fala bogu već 6go se grijemo svi na struju i to nam se isplati.Sad žele da nam uvale plin ali smo se skoro 100% izjasnili protiv toga.Struja se isplati i stan je čist.Griješ kad ti triba.

  • budalajlama 01.10.2018.

    Šta strepe, seru. Griju se skoro badava.

  • Slavonka60 01.10.2018.

    Jos uvijek ne griju, ja ocekivala jutros, mozda tijekom dana? Hladno u stanu ko u kucnici vec danima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare