To je to što me zanima!

Herman Van Rompuy: Novi europski ugovor nije potreban

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy predlaže kompaktni fiskalni dogovor koji nije potrebno ratificirati ili zbog njega raspisivati nacionalne referendume
Vidi originalni članak

Stroža pravila kojima bi se borilo protiv europske dužničke krize mogu biti postignuta i bez mijenjanja europskih ugovora, smatra predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy.

Prema neslužbenim informacijama iz izvješća koje je pripremio za europski summit koji počinje u četvrtak Van Rompuy predlaže kompaktni fiskalni dogovor, javlja BBC, za koji nije potreban dugotrajan proces ratifikacije od strane parlamenta i niti raspisivanje nacionalnih referenduma.

Njemačka i Francuska pokušavaju progurati novi europski ugovor koji bi se potpisao najkasnije u ožujku, a, prema njihovu mišljenju, osigurao bi stroža pravila za sve zemlje članice eurozone.

Nov ugovor podržao je i SAD, ali američki ministar financija Timothy Geithner objasnio je kako Amerika ne planira iz svojih federalnih rezervi izdvajati novac za Međunarodni monetarni fond kako bi se potpomoglo europskom kriznom fondu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Braco30 07.12.2011.

    a jesu dosadni s ovom krizom nikako se dogovorit! sve neki pametni mozgovi i svaki vuče na svoju stranu a svaki dan sve gore i gore! svi zagovaraju neko rezanje stezanje vezanje! pa sta oni misle da će ljudima uzimati kapom šakom, mogu do jedne granice ali bogami kad lonac prekipi jaooo ovim masonima uzalud im sve bogastvo ovog svijeta završit ce gore nego gadafi! svaka drzava duzna i taj dug nemogu vratiti za 10 stoljeća! pa dije taj novac???? tko ga je potrošio? narod sigurno nije inače bi zemljom teklo med i mljeko a nebi ovoliko bilo gladni i žedni! proklet bio onaj tko izmisli novac koliko je samo ljudi unesrećio! proklet bio na Bozić mučko đubre:))))

  • zvrcko 07.12.2011.

    Dakle, ako države s financijskim problemima (ili nerazvijene) traže pomoć od razvijenih zemalja, onda je logično da ih treba kontrolirati i pratiti njihove financije. Ili ne tažite pomoć!

Komentiraj...
Vidi sve komentare