To je to što me zanima!

Heroj migrant iz Malija radit će u brigadi pariških vatrogasaca

Mladić (22) koji je tijekom vikenda spasio dječaka (4) usred Pariza, u utorak je potpisao ugovor u trajanju od 10 mjeseci koji će mu omogućiti regularno obavljanje posla u brigadi pariških vatrogasaca
Vidi originalni članak

Mamoudu Gassama, mladi junak iz Malija koji je u roku od 24 sata postao planetarno popularan pošto je spasio život četverogodišnjem dječačiću usred Pariza, u utorak je dobio potvrdu kojom se regulira njegov status u Francuskoj, što je prva faza prije dobivanja francuskog državljanstva, a obećao mu ga je sam francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'ON JE NAŠ HEROJ' Malijac je spasio djetetu život: Nude mu državljanstvo i posao

Odjeven u sivo-crnu sportsku odjeću i s crnom šiltericom na glavi, dvadesetdvogodišnji mladić u utorak je potpisao ugovor u trajanju od 10 mjeseci koji će mu omogućiti regularno obavljanje posla u brigadi pariških vatrogasaca, izjavio je prefekt pariškoga administrativnog odjela Seine-Saint-Denis, Pierre-Andre Durand. 

Primivši potvrdu u prefekturi Bobigny u kojoj je ranije podnio molbu za boravišnom dozvolom, Gassama je odande otišao vatrogasnim vozilom, ne želeći ništa odgovoriti znatiželjnim izvjestiteljima. 

SPASIO GA MIGRANT Sin mu visio s balkona, a on se vani - igrao: 'Baš je uznemiren'

"Bio je iznimno uzbuđen, to je tako normalno", kazao je prefekt Durand, ponovno pozdravivši hrabar mladićev potez. 

Mamoudou bi u roku od mjesec dana trebao dobiti potvrdu o dozvoli boravka u trajanju od deset godina, a potom će, u roku od tri mjeseca dobiti i francusko državljanstvo.   

Gassama je u Francusku stigao u rujnu prošle godine iz Malija. Prošao je težak i opasan put zajedno s ostalim migrantima. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Mjerilo 29.05.2018.

    Komentatori u hrvata na aparatima haha

  • VIM_2 29.05.2018.

    jel mi mozee itko itko objasniti ali logicno ovu situaciju?? crnac se penje da spasi dijete i dode do balkona gdje vec stoji neki covjek, vjervatno otac i crnac ga povuce rukom gore. Otac nije mogao isto tako puno prije ispruziti ruku i povuc dijete od cca 10kg?????

  • Noname87_1 29.05.2018.

    Pa i treba, decko je prirodno talentiran i treba to iskoristiti. Europljani su propali. Imamo: debele krmke iskrivljene kicme za kompom cijeli dan i zgubidane po teretanama sto se gegaju i jedva na rinzol uspnu, a ne zgradu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare