To je to što me zanima!

HGSS-ovci iznad Omiša spasili alpinisticu s ozljedom glave

Peti je dan potrage na području Podstrane u kojoj također sudjeluje HGSS Split. Naime spašavatelji tragaju za nestalom ženom (72). Angažirali su i helikopter
Vidi originalni članak

Pripadnici HGSS-a uspješno su završili spašavanje alpinistice koja je penjući se na stijenu iznad Omiša zadobila ozljedu glave.

U akciji je angažirano 25 gorskih spašavatelja koji su unesrećenu spustili s 200 metara visoke stijene te je dalje transportirali do splitske bolnice.

- Penjačica je zadobila teže ozljede glave unatoč kacigi. Doživjela je jaki udarac, imala otvorenu ozljedu glave, bila je neko vrijeme bez svijesti. Predana je u KB Split. Tamo će biti na opservaciji. Mi se nadamo da neće biti nekih težih posljedica - rekao je za Media servis pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. 

Dodao je kako je riječ o vrlo iskusnoj penjačici te da se ne sjeća kako je došlo do nesreće. 

U Podstrani tragaju za ženom

Peti je dan potrage na području Podstrane u kojoj također sudjeluje HGSS Split. Naime spašavatelji tragaju za nestalom 72-godišnjom ženom. U ovoj akciji je bio angažiran i helikopter HRZ-a.

Tijekom prijepodneva okončana je potraga za nestalom osobom na području Trogira, osoba je na žalost pronađena mrtva oko 10.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 19.02.2013.

    Ljudi kuda se pentrate po ovom vremenu i ugrožavate sebe i dečke i cure iz GSS-a? Ne možete pričekati koji mjesec da malo zatopli i zazaleni?

  • KalfaNigar 17.02.2013.

    GSS je pravi ponos Hrvatske,pomažu drugima bez osobne koristi,oni volontiraju,i sebe izlažu opasnosti

  • Zmar116 16.02.2013.

    Alpinisti,planinari bi trebali biti registrirani..Trebali bi plačati i dio članarine za HGSS kad se već rade ovoliki troškovi u potragama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare