To je to što me zanima!

HGSS-ovci nosili bolesnog čovjeka od 170 kg na peti kat

U akciji je sudjelovalo 9 spašavatelja iz Stanice Čakovec, uz asistenciju kolega iz Doma zdravlja Čakovec, te tima Zavoda za hitnu medicinu Čakovec
Vidi originalni članak

Obitelj iz Čakovca u četvrtak je od HGSS-a zatražila je pomoć oko transporta člana obitelji do njihovog stana na 5. katu, u zgradi bez lifta. Inače nepokretni muškarac sa znatnim zdravstvenim problemima, od cca 170 kilograma, bio je na liječenju u Domu zdravlja u Čakovcu. 

HGSS-ovci su se morali prilagoditi situaciji kako bi sigurno čovjeka transportirali po uskom stubištu do petog kata. 

- Najveći izazov je bio na koji način „upakirati“ osobu da bude sigurna, a i da može biti transportirana po relativno uskom stubištu jer standardna transportna sredstva kao što su mariner, UT 2000, speleo nosila i sl. nisu bila prikladna da bi se osoba mogla adekvatno zbrinuti. Osoba je bila upakirana na specifičan način u vakuum madrac, a za podizanje je korištena tehnika dvostrukog protuutega specifična za speleospašavanje - objavio je HGSS.

Pri transportu su asistirali djelatnici Doma zdravlja Čakovec, a u pripravnosti je na lokaciji bio i tim Zavoda za hitnu medicinu Čakovec. Prije samog transporta kompletni sistem je bio isproban, a sam transport je protekao bez problema. Osoba je predana obitelji na daljnju kućnu njegu te joj želimo brzi oporavak i ozdravljenje.

U akciji je sudjelovalo 9 spašavatelja iz Stanice Čakovec, uz asistenciju kolega iz Doma zdravlja Čakovec, te tima Zavoda za hitnu medicinu Čakovec.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jo2hn8ny 13.04.2018.

    A da su angažirali kakvu dizalicu na kotačima, pa kroz nekakvi dvokrilni prozor ubacili nesretnika?

  • AlexRajnovic 13.04.2018.

    čovjek ( moj susjed ) ratni vojni invalid, bolestan već dugo i nema 170 kila jer fino papa već od ne znam koliko vrsta tableta.

  • barbaboro 13.04.2018.

    da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare