To je to što me zanima!

HGSS-ovci spašavali ozlijeđenog planinara na Papuku: Bio je s kolegama, pao i izgubio svijest

Planinar je zajedno s još dvoje kolega planinario na Papuku. No, onda je pao i ozlijedio se pri čemu je i izgubio svijest. Spašavali su ga pripadnici HGSS-a Orahovica, zajedno s policajcima i ostalim planinarima
Vidi originalni članak

U nedjelju oko podneva, pripadnici HGSS-a spašavali su planinara koji teško ozlijedio na Papuku. Naime, u 12.20 sati, putem Centra 112 dobili su poziv za pomoć ozlijeđenom planinaru, koji se zajedno s još tri planinara kretao iz pravca Ivačke glave prema Jankovcu. 

Jedan od njih pao je te zadobio teže tjelesne ozlijede zbog čega je i izgubio svijest. 

Na teren je odmah izašlo pet spašavatelja HGSS Stanice Orahovica, a na lokaciju je upućen i tim Hitne medicinske pomoći koji se također uključuje u akciju spašavanja. Planinaru je tako odmah prilikom dolaska na mjesto nezgode pružena adekvatna medicinska pomoć te je u vakuum madracu transportiran do vozila Hitne, zatim prevezen u Našićku Opću bolnicu, priopćili su iz HGSS-a. 

U transportu nesretnog planinara sudjelovali su i dva policajva PP Orahovica te planinari koji su se našli na mjestu nesreće. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • pero stanić 01.03.2021.

    ja takve ne bi spašavao kud idu svi u p .m. ko muhe bez glave ako nisu pripremiti i obučeni za takce stvari, ja volim prirodu ali da idem negdje ggje nisam pripremit ni u formi za takve stvari ipak moras biti upučen u sve a ne idu planinariti ko muhe bez glave bez opreme i znanja malo , malo čuješ da su se izgubili slabo pripremljeni , loše obučeni i bez ikakvog iskustva, biže dragi budala ima uvjek koji nemaju mozga i ne razmišljaju i onda službe za spašavanje moraju riskirati svoje živote , vrijeme a i financije jer to košta sve to zbog neke ne upučene i ne pripremite budale, ja po takve ne bi išao, samo po one koji su slučajno zalutali, ili ako bi ih i išao spašavati onda bi im posle toga dobro očitao bukvicu i opalio dobru kaznu pa da idući put upotrebe mozak, ne samo radi ovog slučaja nego radi svih koji tako razmišljaju, bilje nek sjede kod kuće ili šetaju po parku gdje se neće izgubiti..

  • šoder 01.03.2021.

    Možda je prvo izgubio svijest pa pao? I,da, TKO ĆE TO PLATITI?

  • PetrKropotkin 28.02.2021.

    Ajmo, tko će biti prvi genije s onim, "tko će to platiti?"

Komentiraj...
Vidi sve komentare