To je to što me zanima!

HGSS-ovci uspješno spustili njemačku trudnicu s Risnjaka

Trudnicu s bolovima u trbuhu transportirali su nosiljkom do pristupne ceste gdje ju je preuzela Hitna pomoć. Stanje joj se stabiliziralo i nije trebala liječničku pomoć
Vidi originalni članak

Spasioci HGSS-a Delnice uspješno su spustili Njemicu, koja je u šestom mjesecu trudnoće, a koja je za vrijeme boravka u planinarskom domu na Risnjaku osjetila bolove u predjelu trbuha.

- U srijedu u 16.40 sati na dežurni telefon HGSS-a Delnice stigla je dojava od strane Nacionalnog parka Risnjak da se u planinarskom domu na Risnjaku nalazi 31-godišnja njemačka državljanka u 6. mjesecu trudnoće s bolovima u predjelu trbuha. S obzirom na ozbiljnost situacije i mogućih posljedica, pokrenuta je akcija s ciljem što bržeg transportiranja trudnice s Risnjaka do šumske pristupne ceste - navodi HGSS na svojim stranicama.  

U akciju je krenulo 10 spašavatelja HGSS Delnice koji su preko Gornjeg Jelenja u vrlo kratkom roku stigli u planinarski dom na Risnjaku. 

- Pregledom našeg liječnika ustanovljeno je da žena nema težih simptoma s obzirom na njezino blaženo stanje, ali zbog iscrpljenosti i laganog šoka koji se pojavio uslijed bolova u predjelu trbuha odlučeno je da se ona transportira na pristupne ceste gdje će je preuzeti Hitna pomoć - naveli su u HGSS-u. 

Transportirali su je 'marinerovom' nosiljkom u preporučenom položaju za trudnice od planinarskog doma do pristupne ceste, i to u vrlo kratkom roku, ali, kako navode, ipak s velikom dozom nježnosti s obzirom na stanje djevojke. 

U 20.10 sati, spašavatelji su trudnicu predali ekipi Hitne pomoći koja je pregledom ustanovila da je njeno stanje stabilno i da nije potrebno bolničko liječenje te su ju zajedno s njenom pratnjom spašavatelji vozilom HGSS-a odvezli do njihovog smještaja u Crnom Lugu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 24.05.2013.

    Dečki svaka čast. Da li vam je bar rekla "hvala"? Ova nonšalantnost i glupost tzv "planinara", adrenalinskih ovisnika, ekstremnih ovih i onih je odavno prevršila svaku mjeru, treba pod hitno donijeti zakon i tarifu !!!!!!

  • marijaterezija2 24.05.2013.

    HGSS svaka čast, no ovakove gluposti će se sad početi nagomilavati, ono u japankama bez vode na Velebit i tome slično a oni šutke odrađuju svoje

  • Calista_1 24.05.2013.

    A žilava trudnica, naše kad uđu u tramvaj odmah traže gdje sjest i kad ih pitaš koliko su trudne .....od sinoč još mi se noge tresu he he....Malo šale HGSSS - svaka čast !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare