To je to što me zanima!

HGSS-ovi spasili hodočasnika koji se izgubio na Medvednici

U subotu oko podne na području Medvednice izgubio se 34-godišnjak koji je brzom reakcijom gorskih spašavatelja lociran je i zbrinut već oko 14 sati, javlja HGSS
Vidi originalni članak

U subotu oko podne na području Medvednice izgubio se 34-godišnjak koji je brzom reakcijom gorskih spašavatelja lociran i zbrinut već oko 14 sati, izvijestili su iz HGSS-a.

U 11.50 sati na dežurni telefon Stanice Krapina stigla je dojava da se na području Medvednice, prema Gornjoj Stubici, nalazi 34-godišnji planinar/hodočasnik koji se u nastojanju da iz Zagreba dođe do Marije Bistrice putem zagubio. Unesrećeni se sam javio Centru 112 koji je potom obavijestio dežurnog spašavatelja iz HGSS Stanice Krapina, javljaju iz HGSS-a.

Spasitelji su od unesrećenog dobivali kontroverzne informacije, no analizom prikupljenih podataka kao i predviđanjem mogućeg kretanja suženo je područje potrage i nakon nekog vremena osoba je u 14 sati locirana na području iznad Planine Gornje, na granici dviju županija. Osoba je, osim dehidracije i umora, pronađena u dobrom fizičkom stanju i nakon nekog vremena zbrinuta.

HGSS je još jednom upozorio sve planinare da se drže pravila kretanja u planini.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • LebronPetrovic 14.07.2013.

    Pa nije Medvednica Velebit ili Aljaska ! ????????????????

  • zof 14.07.2013.

    Kad je taj hodočasnik ugledao spasitelje, mislio je da ima ukazanje.. Spasili su mu tijelo, a za spas duše neka se pobrine sam. Još jednom bravo za HGSS !!!!

  • duje912 14.07.2013.

    hm, sluga božji a ovaj mu ne pomoglne nać pravi put!!! najbolji dokaz o nepostojanju boga!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare