To je to što me zanima!

HGSS ponudio pomoć Srbiji u potrazi za Dankom (2): 'Dronovi i potražni psi su spremni...'

Službeno smo poslali dopis kolegama u Srbiji da smo spremni i mi sudjelovati u potrazi. Zahvalili su se i sve prenenijeli svojoj žandarmeriji koja vodi potragu, rekao nam je izvršni pročelnik HGSS Marko Rakovac
Vidi originalni članak

Ako Srbija pristane, prema Boru na istoku Srbije spremno je odmah poći nekoliko timova HGSS-a s istoka Hrvatske. Među njima su kartograf, timovi s potražnim psima K9, kao i timovi s besposadnim sustavima.

Rekao nam je to izvršni pročelnik HGSS Marko Rakovac te potvrdio da su i naše spasilačke ekipe spremne pomoći kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom djevojčicom Dankom (2).

Podsjetimo, ona je nestala u utorak u prigradskom naselju Bansko polje kraj grada Bora na istoku Srbije. Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere.

- Naš zahtjev predali smo kolegama. Oni su se zahvalili te su ga proslijedili žandarmeriji, koja vodi cjelokupnu potragu. Odluka je na njima - kaže nam Rakovac. 

Naime, iako Srbija ima svoju gorsku službu spašavanja, ona nije institucionalizirana kao u Hrvatskoj te nema primat u potragama. Zato bi i više nego vrijedno iskustvo Hrvata bilo od velike pomoći. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 19Ante90 28.03.2024.

    Iznimna mi je čast i ponos na nase ekipe HGSS-a

  • ludi 74 28.03.2024.

    Svaka cast..jbm ti nacionalizam i sva moguca sranja koja su nam klosari americke govnarije nabila u glavu...je,isrina,bilo je sranja medju narodom....ne nasom krivicom,vec krivicom manjeg broja pojedinaca koji drugacije u javnost nisu mogli....samo da da Bog da je malena ziva i zdrava,i da nije upala u neku rupu koja trenutno nije toliko primjetljiva.

  • BMBL 27.03.2024.

    Svaka cast na ponudjenoj pomoci, to je dokaz da jos uvijek imamo svijest o tome koliko moramo biti jedni za druge u najgorim situacijama. ❤️ Koliko god iza sebe imali mucnu i tesku proslost, mi jednostavno moramo shvatiti da smo ljudi koji zive jedni pored drugih i da ce nam najprije uskociti prvi komsija, a ne da cekamo nekog iz Argentine ili Indije. Jako sam srecna zbog ovakvih vijesti, s posebnom paznjom sam pratila i slucaj Mateja Perisa, vjerujem da je Mup Srbije uradio sve da tog momka pronadju. Velika tragedija zaista, nadamo se da ce ovaj slucaj biti suprotan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare