To je to što me zanima!

HGSS slikovito upozorio kako Biokovo treba shvatiti ozbiljno

Na svom Twitteru HGSS je objavio slikovito upozorenje. Ispod slike rumunjskih turista navode: "Ovako se ne ide na Biokovo. Ovo je apsolutno neprikladna oprema."
Vidi originalni članak

HGSS je na svojoj Twitter stranici objavio fotografiju rumunjskih turista koje su dan ranije morali spašavati. Turisti su se fotografirali na Biokovu, a nedugo potom su se izgubili, te su uputili poziv u pomoć centru 112. 

Fotografija prikazuje ležerno odjevene turiste koji nisu imali adekvatnu opremu. Ispod fotografije, HGSS-ovci su napisali: "Ovako se NE IDE NA BIOKOVO! Ovo je APSOLUTNO NEPRIKLADNA oprema za Biokovo! Snimljeno ujutro! Eto, tako se TO dogodi." Na ovaj način HGSS želi upozoriti da je uspon na Biokovo zahtjevan pothvat koji se ne smije olako shvaćati, te je potrebno dobro se pripremiti. 

Turisti s fotografije su uspješno spašeni nakon što su pronađeni na nadmorskoj visini od 1130 metara, iznad mjesta Bast. Upravo na tom mjestu prošli tjedan je pronađen i smrtno stradali češki turist.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ice age 09.08.2013.

    tragično što ni slikovna upozorenja neće neke spriječiti u doslovno samoubilačkim pothvatima, jedino da ih se dobro oplete po džepu, a i nisu mi jasni ljudi,pa ako ne znaju kako treba ići,zar nije pametnije uopće ne krenuti planinariti kao s tuđom glavom

  • user_104449 09.08.2013.

    Umjesto fotki kako ne treba ići na Biokovo trebali su objaviti upute kako TREBA ići. Dosta ljudi ide neprimjereno zbog neznanja pa bi trebalo biti više informativan nego šaljiv!

  • Halo Bing, kako brat 09.08.2013.

    Makarska – Obitelj Švejk ljetuje u Hrvatskoj već jubilarno 15to ljeto za redom. Tu je otac Hašek, majka Verushka, te sinovi Lolek i Bolek, te kći Marenka. Jako vole Hrvatsku, kako kažu Hašek i Verushka, možda i zato što su svako od svoje djece napravili na ljetovanju ovdje. Ipak, zbog tone namirnica koje su iz Plzena vukli sa sobom,svake godine im je prelazak HR granice bio poseban stres. "Znate kako to ide. Nije da mi ne volimo vaše paštete, salame, kobasice, mesne proizvode općenito, pivo, mineralnu vodu, deterdžente za rublje, salatu, grickalice, cigarete, kruh, kondome, sladoled, nego… Volimo bit spremni. Nešto nam fali ako na put ne idemo dobro pripremljeni. Ne znam, možda su to traume od toga što graničimo s Njemačkom". Nikad ne znaš kad će ti opet anektirati Sudetsku oblast" – kroz smijeh će pater familias Hašek. Na pitanje zašto Česi svake godine izvode vratolomije na našoj obali i dovode svoj život u opasnost, odgovaraju Lolek i Bolek: "Valjda isto ono što se je stari rekao o Nijemcima. Da budemo spremni i goloruki se braniti. Bez ičega. Zamislite jučerašnju diverzantsku vježbu koju smo izveli: zakvačili smo pedalinu na paraglajder, pa smo pokušali s vrha Biokova preletjeti do Brača, a ako ne uspijemo tu je bilo to mitsko plovilo pedalina, kao i jedna jetrena pašteta, speedo gaćice i pola litre toplog češkog piva iz limenke. I svi smo bili u japankama. Na kraju smo odsjajem sunca s limenke odaslali S.O.S. obalnoj straži koja je pozvala HGSS-ovce koji su nas helikopterom evakuirali sa sredine bračkog kanala. Vrhunska vježba. Spremni smo za Nijemce"

Komentiraj...
Vidi sve komentare