To je to što me zanima!

HGSS spasio oca i sina kod vrha Sv. Ilija: 'Bili su iscrpljeni, našli smo ih nakon 2 sata potrage'

S ocem i sinom nisu mogli stupiti u kontakt jer područje nije pokriveno signalom. Od Centra 112 su dobili zadnju poznatu lokaciju mobitela i tako suzili područje potrage. Spašavatelji su se podijelili u tri ekipe
Vidi originalni članak

Pripadnici HGSS-a Dubrovnik su u ponedjeljak nešto nakon 16 sati obaviješteni o pozivu u pomoć od dvoje stranih državljana. Pomoć su trebali otac i sin koji su, pri spuštanju s vrha Sveti Ilija, pored mjesta Gradac, krenuli neoznačenom stazom prema zaselku Rudine. 

Iz HGSS-a su priopćili da su otac i sin bili iscrpljeni te da su bili na nepristupačnom terenu bez vode. 

- Odmah po dojavi na teren kreće petero spašavatelja HGSS stanice Dubrovnik. Kako se radi o rubnom području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u ispomoć je pozvana i stanica Makarska - priopćili su. 

SRETAN KRAJ POTRAGE Spasili Nizozemce za kojima je tragao helikopter na Pagu

S ocem i sinom nisu mogli stupiti u kontakt jer područje nije pokriveno signalom. Od Centra 112 su dobili zadnju poznatu lokaciju mobitela i tako suzili područje potrage. Spašavatelji su se podijelili u tri ekipe i krenuli s tri strane prema vrhu Sv. Ilija, a jedan je spašavatelj pripremio i bespilotnu letjelicu za pregled iz zraka. 

Pronašli su ih nakon dva sata na nepristupačnom terenu van staze. Bili su iscrpljeni i dehidrirani. 

- Nakon okrepe i pregleda, osobe se u pratnji spašavatelja spuštaju do prometnice i predaju obitelju u 19.30 - priopćili su. 

ZADOBILI TEŠKE RANE HGSS izvukao dvoje stranaca iz kanjona Velike Paklenice: Ozlijedili se u odronu kamenja

HGSS je pohvalio i Centar 112 Dubrovačko-neretvanske županije zbog izvrsne komunikacije sa spašavateljima i prikupljanju korisnih informacija koje su HGSS-ovcima omogućile da u kratkom roku pronađu zalutale. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 02.08.2022.

    Što prije postaviti jasna pravila tko i sa kakvom obaveznom opremom moze ići u planine. Svakome tko ne poštuje pravila masno naplatiti spašavanje. Da zapamti za cijeli život.

  • 02.08.2022.

    Joj kako ova preseravanja po brdima treba naplacivati, dakle svi stranci sa zapada imau osiguranje za takve dogadaje zasto ali zasto nikko ne reagira i ne naplacuje takve avanture poedinaca

  • Zagreb u srcu 02.08.2022.

    Ovakvima dostaviti na kućnu adresu račun za uslugu

Komentiraj...
Vidi sve komentare