To je to što me zanima!

HIV pozitivni kuhar vratio se na posao u školskoj kuhinji

Moja viremija tj. prisustvo virusa u krvi je godinama nemjerljiva, odnosno virus se ne može detektirati u krvi. Prema tome sam neopasan. Stoga ne postoje mogućnosti da nekoga inficiram, objasnio je
Vidi originalni članak

Prošlog tjedna sam zaključio bolovanje i vraćam se na posao kuhara u II. Osnovnu školu u Bjelovaru, kazao nam je Mario Lemešić koji je HIV pozitivan.

Njegova agonija započela je 2013. godine kada su roditelji nakon što su saznali da je Mario HIV pozitivan bojkotirali odlazak svoje djece u školsku kuhinju. Iako je godinama tvrdio da je neopasan za djecu, tek je ovog ljeta nakon niza sastanaka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na kojemu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva zdravstva i Pravnog fakulteta iz Zagreba, ponovo je potvrđeno da je bezopasan kao mogući prijenosnik virusa.

STRUČNJACI SLOŽNI: 'Mario Lemešić je bezopasan, ne može prenijeti virus HIV-a'

- Moja viremija tj. prisustvo virusa u krvi je godinama nemjerljiva, odnosno virus se ne može detektirati u krvi. Prema tome sam neopasan. Stoga ne postoje mogućnosti da nekoga inficiram, odnosno zarazim u poslu kojim se bavim - kaže Mario te dodao da u rujnu u II. Osnovnoj školi kreću kampanje o HIV-u.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • dahhmal 16.08.2018.

    Kaj sada vise nisu ni djeca vazna glavno da je peskic iznad svih o cemu oni pricaju zna se kakav je posao u kuhinji gdje se moze neko porezati ili povrijediti i kolko znam kaj se nejde svakih sest mjeseci na sanitarni pregled da neko nije kliconosa ali izgleda da su homoseksualci u Hrvatskoj iznad svega jer kaj on prica ak je zarazen niko na svijetu ne moze tvrditi da se virus ne moze aktivirati taj cas

  • Mrki Medo 13.08.2018.

    Ma neka radi , ali se djeca ne trebaju hraniti tamo. Dajte im izbor. Ovako ispada da oni moraju riskirati kako bi mi ispali super tolerantno društvo. Kakva malograđanština.

  • Akull 13.08.2018.

    Zanimljivo...??!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare