To je to što me zanima!

HNB predviđa da će BDP ove godine rasti cijelih 0,3 posto

HNB predviđa povećanje priljeva na temelju zaduživanja države u inozemstvu, usporavanje inflacije, ali i pad osobne potrošnje, što će negativno utjecati na BDP
Vidi originalni članak

Ova godina trebala bi donijeti postupan oporavak hrvatskom gospodarstvu, zahvaljujući rastu investicija u javnom sektoru i izvoza. Godišnji rast BDP-a mogao bi dosegnuti 0,3 posto, stoji u prosinačkom izdanju biltena Hrvatske narodne banke.

HNB predviđa povećanje priljeva na temelju zaduživanja države u inozemstvu, usporavanje inflacije, ali i pad osobne potrošnje, što će negativno utjecati na BDP. Također očekuje povećanje izvoza roba i usluga te vanjskoga duga, prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Capafiori 08.01.2013.

    Da bi se i sa malom dozom sigurnosti moglo izreći da bi ova godina trebala donijeti postupan oporavak hrvatskom gospodarstvu, zahvaljujući rastu investicija u javnom sektoru i izvoza, jedno što me zanima osim ove nebuloze o rastu BDP-a od 0,3 posto, je da mi se točno, decidirano i jasno specificiraju te investicije u javnom sektoru, kao i izvoz čega? Pameti ne, jer nitko u svijetu, pa ni u Europi nije toliko lud da kupuje hrvatsku pamet, tako da me zanima što se to namjerava izvoziti, a da može doprinjeti povećanju BDP-a i izvozniku (kojem) omogućiti nesmetan rad??????

  • gallovix 08.01.2013.

    a ja predvidjam pad bdp.tko izgubi placa cugu.

  • budalastigenije 07.01.2013.

    .. blago li se nama kada "oni" predviđaju ?! ... pa jeb* po njihovim predviđanjima već smo davno trebali živjeti k'o grofovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare