To je to što me zanima!

HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna

Aplikacija služi preračunavanju kuna u eure. U HNB-u su je platili 275 tisuća kuna, a istu su učenici iz Pazina uspjeli napraviti za nula kuna
Vidi originalni članak

HNB je ovaj tjedan priopćio javnosti kako su pripremili novu mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure. Aplikaciju su platili 275 tisuća kuna. Istu su kodirali školarci iz STEM radionice u Pazinu, koju vodi nastavnik Ivan Guštin.

Prema objavi u Facebook grupi Pazin IT, klinci u grupi, čija dob se kreće od trećeg osnovne do trećeg razreda srednje škole, isprogramirali su aplikaciju u Scratchu na AppInventor.mit.edu, a stariji u Pythonu.

- Volimo biti u trendu i raditi aktualne stvari. Zadnjih se dana priča o tome kako smo za nepoznati iznos dobili "aplikaciju za preračunavanje kuna u eure",  pa smo danas na STEM radionici to napravili - sami. Polaznici od 3. osnovne do 3. srednje su u Scratchu (appinventor.mit.edu) isprogramili mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure i obratno. Neki od njih su slično isprogramirali u Pythonu, a oni koji su slično već radili prethodnih godina su radili s Arduinom - piše u objavi nastavnika Guština.

- Predlažem da HNB uzme nazad tih 275 kn i donira ih nama i drugim STEM udrugama. Mi im poklanjamo tu aplikaciju, a donaciju ćemo sigurno bolje iskoristiti - napisao je u komentarima nastavnik.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • FrenkiNino 07.12.2022.

    A da nije bilo na akciji za crni petak bilo bi 500k ko zna čega

  • 06.12.2022.

    Neš ti aplikacije - pomnoži dva broja !!  275.000,00 kuna !!!  Koliko je to u Eurima?

  • Darinka- 06.12.2022.

    Pa ti nije to špansko selo, kak se veli. To nije ni najmanji problem napraviti. Ali.... to je još jednom prilika da se za to daju prilični novci poreznih obveznika nekom rođi, kumu, bratu, nećaku i sl. Modus operandi u ovoj prčiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare