To je to što me zanima!

HND: Odbacite Lex AP, zakon opasnih namjera. Usvoji li se, borba protiv njega se nastavlja

Intencija ovog zakona jest da se sakrije otimačina i hajdučija koja vlada u društvu, poručio je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.
Vidi originalni članak

U Saboru u srijedu na dužnost svečano priseže novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, a u četvrtak prije samog raspuštanja parlamenta zastupnici bi trebali glasovati o Lex AP-u, koji bi trebao biti usvojen je vladajuća većina za to ima dovoljno ruku. Iz HND-a ocjenjuju kako se nekome očito jako žuri te apeliraju na ve zastupnike i zastupnice da odbace zakon opasnih namjera. Ako se sramotni zakon usvoji HND će se i nadalje boriti protiv Lex AP-a i bahatih hrvatskih političara. Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko poručio je kako je zakon udar na demokratske temelje Hrvatske, na novinare, medije, zviždače i javnost. Pozvao je sve novinarke i novinare da i dalje nastave raditi svoj posao u interesu javnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

PISMO GRAĐANIMA Otvoreno pismo HND-a: 'S Lex AP-om hrvatski građani će biti zakinuti za ključne informacije'

- Kad se izglasa zakon opasnih namjera i uzmemo li u obzir činjenicu tko je novi glavni državni odvjetnik, koji prezire medije i javno interes, crno nam se piše - kazao je Zovko. 

Pozvao je Plenkovića da je izmjenama Kaznenog zakona, skrivajući se kukavički iza femicida i mrtvih tijela žena podvalio zakon opasnih namjera i doveo sve zastupnike i zastupnice u nemoguću situaciju. 

- Intencija ovog zakona jest da se sakrije otimačina i hajdučija koja vlada u društvu, kako javnost ne bi saznala što se događa. da je ovaj zakon na snazi onda bi kolegice i kolege koji su danima izvještavali o porukama koje su razmjenjivali bivša kninska gradonačelnica i Turudić već sada bili na obavijesnim razgovorima, javnost bi bila uskraćena za niz priča kojima smo svjedočili zadnjih godina, ali i afera zbog koji su mnogi ministri morali odstupiti. Ono što je zastrašujuće jest da vladajući ni u jednom trenutku nisu demantirali da će se novinarima oduzimati mobiteli, laptopi - naveo je.

O SLOBODI MEDIJA Oporba: Opasnosti 'lexa AP' prepoznalo je i Vijeće Europe

Zovko je najavio da će HND ponuditi konkretnu pomoć novinarima i novinarkama, koji se nađu pod udarom Lex AP-a. Uzme li se u obzir kontekst donošenja Lex AP-a ocijenio je kako Andrej Plenković svakoga dana pokazuje sve veći prijezir prema novinarima te sve više podsjeća na Viktora Orbana i Aleksandra Vučića.  

HND je osudio skandalozno ponašanje premijera Plenkovića prema novinarki N1 televizije Miri Moralić istaknuvši kako je takav način komunikacije nedopustiv, a naročito kada se uzme u obzir funkcija koju AP obnaša.

ČEMU SLUŽI LEX AP Mažar tvrdi da se novinarima ne mogu pregledavati uređaji. Kako će onda znati tko je izvor?

- Jedino suvislo što Andrej Plenković može napraviti je da se ispriča kolegici, ali nažalost s obzirom na njegov ego i dosadašnje ponašanje mislim da se to neće dogoditi - poručio je Zovko. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nec.1996 12.03.2024.

    to se nece dogoditi i odbaciti lex,to radi sebe i hdz tako ako pobjedi da moze mirno spavati.

  • AnarhosindikaIist 12.03.2024.

    Je l' se konačno doznalo tko je "AP" iz onih famoznih poruka iz Josipinog mobitela?

  • JurekJuric 12.03.2024.

    Tko je ovom Judi dao ime Hrvoje...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare