To je to što me zanima!

HND osudio premlaćivanje reportera 24sata u Areni

Hrvatsko novinarsko društvo oštro je osudilo čin šestorice zaštitara koji su brutalno pretukli fotoreportera 24sata prije otvorenja Arene
Vidi originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo premlaćivanje fotoreportera 24sata Dalibora Urukalovića. Njega su u subotu uoči prijateljske rukometne utakmice hrvatske i ruske reprezentacije pretukla šestorica zaštitara tvrtke Bilić-Erić. HND zahtijeva da policija krivce hitno privede pravdi te ih kazni primjereno počinjenom nedjelu. Zaštitari su Urukaloviću prijetili i da će ga ubiti. HND najoštrije osuđuje i nesposobnost organizatora da osigura fotoreporterima normalno obavljanje posla te zahtijeva odgovor kako je do ovog incidenta uopće moglo doći. Od odgovornih HND zahtijeva da u Areni odrede koridore za izvjestitelje, fotoreportere, publiku i ostale, a od svih odgovornih u dvoranama i stadionima u Hrvatskoj da ubuduće, uoči velikih sportskih događanja, održavaju radne sastanke s medijskim ljudima i predstavnicima HND-ovih zborova fotoreportera i sportskih novinara kako bi se unaprijed znala pravila kretanja i rada, a svaki, pa i najmanji, incident izbjegao.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pekuka 30.12.2008.

    kao prvo novinari znaju biti bezobrazni radio sam u toj firmi znam sta je taj posao. to je gubljenje zivaca sa takvim ljudima taj novinar nije dobio batine bez razloga i neosudjujem puno svoje radne kolege nek im je sretno.

  • machak_guchi 29.12.2008.

    Ne spominje se da je i dotični reporter zaradio prekršajnu prijavu jer je jednog zaštitara udario i razbio mu usta, a niti da je prijetio... Toliko o objektivnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare