To je to što me zanima!

HND: Poražavajuće da Erdogan dolazi. Njegov režim uhićuje, zatvara i osuđuje novinare

HND također neshvatljivim drži što će se „s takvim čovjekom” susresti najviši predstavnici Hrvatske, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u srijedu poražavajućim činjenicu da u Hrvatsku dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čiji režim, kako navodi, progoni novinare.

„HND poražavajućom smatra činjenicu da u Hrvatsku dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, despot koji već 20 godina vlada Turskom i čovjek koji se u maniri najgorih režima obračunava s braniteljima ljudskih prava i oporbenim političarima, a posebna meta njegova autokratskog načina vladanja su naše turske kolegice i kolege, koje njegov režim uhićuje, premlaćuje, zatvara i osuđuje na višegodišnje zatvorske kazne”, navodi se u priopćenju.

NOVA REGULACIJA PROMETA VIDEO Erdogan u štićenoj koloni stigao u Sheraton, pogledajte kakva gužva je nastala u centru

HND također neshvatljivim drži što će se „s takvim čovjekom” susresti najviši predstavnici Hrvatske, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

„Sumnjamo da će kod moćnog turskog vladara hrvatski predstavnici protestirati ili mu bar prigovoriti zbog progona novinara i novinarki u Turskoj i gušenja svih glasova koji upozoravaju na njegov nedemokratski način vladanja”, dodaje se i poručuje kako bi možda "mnogi domaći političari rado htjeli, poput turskog predsjednika, novinare staviti pod kontrolu zbog kritičkih izrečene riječi".

BLOKIRALI POLA ZAGREBA FOTO Erdogan s 50 automobila stigao u zagrebački Sheraton

Pozivajući se na izvješća organizacija popust Amnesty Internationala, HND na kraju "sa žaljenjem konstatira da hrvatski političari time pokazuju da ih demokratskih standardi zapravo i ne zanimaju".

Idi na 24sata

Komentari 17

  • octopuss 08.09.2022.

    Erdoganu hvala da imamo jeftine kuhinjske strojeve, suhe smokve i tekstil. I budimo sretni da smo u dobrim odnosima sa najvećom vojnom silom u Europi i drugom u nato-u..

  • Antiohija 08.09.2022.

    Vi se ne morate bojati,ionako ste svi plenkijeve marionete! Njegovi prikriveni aduti!

  • 08.09.2022.

    Koliko je cijenjen u svojoj zemlji iu svijetu vidi se po mjerama sigurnostzi koje su primjenjene u Zagrebu,Zagreb paraliziran. Očito je mnogima nanesao puno zla. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare