To je to što me zanima!

HND pokrenuo peticiju: Traži novo povjerenstvo u slučaju smrti novinara Matijanića

Nevjerojatno je da nitko ne želi prihvatiti odgovornost za smrt kolege Matijanića, naveli su su iz HND-a
Vidi originalni članak

HND je pokrenulo peticiju kojom traže da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u radu medicinskih djelatnika i njihovih nadređenih u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, a zatražili su i smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša.

- Tražimo smjenu ministra zdravstva zbog skandaloznog, sramotnog i neprihvatljivog ponašanja u ovom slučaju, ali i zbog rada i rezultata povjerenstva koje je istraživalo okolnosti smrti kolege Vladimira Matijanića - stoji u četvrtak u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva (HND).

POGLEDAJTE CIJELU PRESICU HND: Država je drugi put ubila Matijanića. Tražimo smjenu Beroša, ne ostavku, smjenu!

Javnost i stručnjaci izrazili su neslaganje s izvidima koje je obavilo povjerenstvo Ministarstva zdravstva, a koje je utvrdilo kako nisu pronađeni nikakvi značajniji propusti. Nakon toga se pojavila sumnja da su članovi tog povjerenstva u direktnom sukobu interesa i da nisu ni smjeli biti dio te komisije jer već rade za Ministarstvo zdravstva čije bi eventualne propuste sada ovdje trebali utvrđivati i ispitivati, navode u priopćenju.

- Apeliramo na premijera da se provede temeljita, ali ova put neovisna istraga u kojoj se neće samo 'gledati dokumentacija' i podmetati laži, nego će se ispitati živi svjedoci i sve strane ove priče. Nevjerojatno je da nitko ne želi prihvatiti odgovornost za smrt kolege Matijanića, za kojeg je činjenično utvrđeno da, u četiri dana, ne samo da nije dobio adekvatnu medicinsku skrb, nego nije dobio niti zdravstveni pregled - poručili su iz HND-a.

Peticiju možete potpisati ovdje.

NEVJEROJATNO Plenković opet briljira: Što ima Beroš sa smrti Matijanića? Je li se on javljao na telefon u KBC-u

Naime, Stručno povjerenstvo resornog ministarstva izvijestilo je 24. kolovoza kako u slučaju novinara Vladimira Matijanića, koji je umro 5. kolovoza, nije bilo stručnih propusta, a naglasili su i da je njegova smrt bila posljedica nepredvidivog, odnosno brzonapredujućeg tijeka upalne bolesti srčanog mišića i plućnih promjena kao komplikacija osnovne bolesti covida-19.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 16.09.2022.

    Ne mogu vjerovati da još nitko nije podnio tužbu protiv Splitske bolnice i njene hitne službe koja je očito zakazala! Ovdje samo Sud može donijeti pravednu presudu

  • 16.09.2022.

    Ne znam zasto narod ovog Berosa smatra nesto boljim od ostatka hdz-a

  • Antiohija 16.09.2022.

    Naravno da se treba boriti za istinu,ali nažalost dok Vili sluša briselka(znamo tko je on),nikad ga neće smjeniti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare