To je to što me zanima!

HNS: Kosor nema nikakav legitimitet za novu vladu

HNS-ovci Radimir Čačić i Vesna Pusić otvorili su nastavak konzultacija kod predsjednika Mesića i rekli kako ni jedna nova HDZ-a nema legitimitet
Vidi originalni članak

Nastavak konzultacija kod predsjednika Mesića otvorili su HNS-ovi Radimir Čačić i Vesna Pusić. Ranije su na Pantovčaku bili predstavnici manjina. Dok su Šemso Tanković, Nazif Memedi i Deneš Šoja Kosor dali bezrezervnu podršku, Furio Radin, Zdenka Čuhnil i tri zastupnika srpske nacionalne manjine traže preispitivanje koalicijskih sporazuma koji su potpisali sa Ivom Sanaderom.
- Naša procjena je da ni jedna nova vlada HDZ-a, bez obzira na mandatara nema legitimitet. Tu relativnu većinu dobili su na izbornoj poruci - bivši premijer- sadašnji premijer, a on je napustio brod koji tone. Nemaju legitimitet ni u koalicijskim sporazumima, jer su ih potpisali sa Sanaderom. Stoga nećemo podržati novu mandatarku i njenu Vladu - izjavio je Čačić.

ADLEŠIČ: I KOSOR BI TREBALA DOBITI SVOJIH 90 DANA
Potporu Jadranki Kosor Mesiću su obrazložili i HSLS-ovi Đurđa Adlešič i Ivan Čehok. Sadržaj koalicijskog sporazuma u glavnom sadržaju neće mijenati, ali će tražiti da nova Vlada energičnije krene u borbu sa gospodarskom krizom. Također dogovaraju i koalicijsko vijeće koje će razmatrati odluke Vlade. Na upit ima li Kosor snagu držati Vladu na okupu, Adlešič je odgovorila:
- Sigurna sam da bi to ljudi manje pitali kada bi mandatar bio muškarac. Svakom mandataru daje se 90 dana, pa bi ga trebalo dati i Kosor. Slažem se da nemamo vremena za to i da kasnimo, ali nadam se da će brzo uhvatiti tempo - rekla je Adlešič.

FRIŠČIĆ: TROŠENJE TREBA SVESTI U OKVIR PRIHODA
HSS-ovi Josip Friščić, te ministri Damir Bajs i Božidar Pankretić u Ured predsjednika došli su pola sata ranije od predviđenog. I dalje vjeruju kako će Jadranka Kosor dobiti povjerenje predsjednika da se imenuje mandatarkom, što bi Sabor idući tjedan trebao podržati. Friščić vjeruje da će Kosor i dalje uspješno koordinirati Vladu i realizirati ciljeve kao što je, napominje, pokazala dosadašnjim radom.
- Ova Vlada neće imati mogućnost 100 dana organiziranja i morat će odmah povući određene snažne, za neke i bolne poteze. Unutar proračuna mogu se napraviti značajne uštede, a trošenje treba svesti u okvire prihoda - izjavio je Friščić. Potvrdio je da su predstavnici koalicijskih partnera na današnjem sastanku uskladili programsko usklađenje.
- U sporazum HSS-a stavljeni su novi ciljevi i već u ponedjeljak bit će pred zastupnicima i javnosti- rekao je Friščić.

MILANOVIĆA ZBUNILA JADRANKA KOSOR
Šef SDP-a Zoran Milanović ponovio je kako su odmah nakon objave Sanaderove ostavke pozvali na raspisivanje izbora, što smatraju jedino politički korektno.
- Ova Vlada nema legitimitet, jer je on izgubljen davanjem ostavke Ive Sanadera. To neće biti ni tehnička Vlada, jer nema politički autoritet - izjavio je Milanović po završetku konzultacija. Na stepeništu se susreo sa Jadrankom Kosor, koja bi kroz 20-ak minuta i službeno mogla biti mandatarka. Iako mu je ona pružila ruku, Milanović nije znao bi li se s njom rukovao ili ne, no na kraju je ipak odradio rukovanje.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • pero123 03.07.2009.

    http://www.youtube.com/watch?v=odzXtb37y_4&feature=channel_page Obavezno pogledati, odličan film poznatog bijesprvog protiv HDZ-ovske gamadi!

  • livo 03.07.2009.

    dolje kosorka!Živjeli ćevapi!

  • gogonina 03.07.2009.

    Daleko smo mi od demokratije. Klica udbe je u krvi nasih politicara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare