To je to što me zanima!

HNS-ovci prijete: Izlazimo iz Vlade, ako Kuščević ne ode!

HNS s takvim čovjekom u ovoj Vladi na ovaj ili onaj način neće sjediti, rekao je izvor iz HNS-a za Večernji list. Kuščević je danas rekao kako je kod njega i dalje sve čisto
Vidi originalni članak

Izvor iz vrha HNS-a potvrdio je za Večernji list kako će otići iz Vlade ostane li Lovro Kuščević u ministarskoj fotelji. 

- HNS s Lovrom Kuščevićem koji je koristio politički utjecaj radi osobne financijske koristi, koji nema nimalo političke i moralne odgovornosti, koji je današnjom bezobraznom i licemjernom izjavom uvrijedio sve građane Hrvatske, sve medije i sve koalicijske partnere, HNS s takvim čovjekom u ovoj Vladi na ovaj ili onaj način neće sjediti - rekao je HNS-ov izvor za Večernjak.

LOVRO KUŠČEVIĆ: 'Nismo pričali o mojoj ostavci, Plenković ju nije niti tražio...'

Glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak ipak službeno malo spušta loptu na zemlju. Kao i ranije potpredsjednik stranke Predrag Štromar, Ferenčak nam je rekao da ne "treba letjeti pred rudo".

- Sigurni smo da će gospodin Kuščević otići iz Vlade, ali pustimo tu odluku Plenkoviću. Dogovorili smo sastanak s njim sljedeći tjedan, a nakon toga će sve biti jasno - kaže Ferenčak koji kaže da ništa ne treba prejudicirati. Napominje da bi tako veliku odluku poput raskida koalicije trebao donijeti središnji odbor stranke.

Večeras se sastaje i uže vodstvo HDZ-a, a očekuje se da će se na sastanku Kuščević izjasniti o aferi. 

ŠTROMAR O KUŠČEVIĆU: 'Razgovarali smo, idući tjedan ćemo se sastati s Plenkovićem'

"Plenković nije tražio moju smjenu"

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da premijer Andrej Plenković nije na sastanku Vladina užeg kabineta tražio njegovu ostavku niti se o tome razgovaralo, već je Plenkoviću detaljno i dokumentirano izložio sve informacije o svojem imovinskom stanju.

- Premijer Plenković nije tražio moju ostavku niti se o njoj razgovaralo - rekao je Kuščević za Hinu govoreći o današnjem sastanku u Banskim dvorima i zahtjevima koalicijskog partnera HNS-a, kao i oporbe predvođene SDP-om, za njegovom ostavkom. Ustvrdio je kako je bila riječ o redovitoj sjednici Vladina užeg kabineta na kojoj se govorilo o saborskoj interpelaciji SDP-a. 

Upitan o zahtjevu HNS-a za njegovom ostavkom, odgovorio je da su HNS i ostali koalicijski partneri u svakom trenutku mogli i mogu zatražiti objašnjenja, a potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je na čelu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, od kojeg očekuje očitovanje o zakonitosti izmjena prostornog plana Općine Nerežišća iz 2011. 

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Priska Bresci 07.07.2019.

    Kriv ili ne kontaminirao je cijeli HDZ zato bi trebao dati stvarno ostavku jel ko c mu sad vijerovat

  • neverane 04.07.2019.

    Jel stvarno HNS odlazi? Ima nade za ovu državu.

  • branimir220250 03.07.2019.

    To je anđeo nebeski malo je reči čistunac😜😜😜🤑

Komentiraj...
Vidi sve komentare