To je to što me zanima!

Hoće im vratiti dozvole? Počeli su inspekciju u Imunološkom

HALMED će odlučiti hoće li Imunološkom zavodu vratiti dozvole za obradu krvne plazme, za proizvodnju bakterijskih cjepiva i seruma iz životinjske plazme
Vidi originalni članak

Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) u ponedjeljak je otpočela inspekciju u Imunološkom zavodu koja će trajati do 12. Lipnja i nakon toga će u roku od 60 dana ocijeniti hoće li Zavodu vratiti proizvodne dozvole za obradu krvne plazme u lijekove, dozvolu za proizvodnju bakterijskih cjepiva te seruma iz životinjske plazme.

Zavod sve već duže vrijeme za to priprema. 

- Zaista smo učinili sve što smo mogli u našim uvjetima kako bismo se prilagodili zahtjevima dobre proizvođačke prakse. HALMED je neovisno i ozbiljno tijelo koje će znati donijeti odluku o tome jesmo li uspjeli - rekla je sindikalna povjerenica Samostalnog sindikata energetike kemije i nemetala Lidija Jagarinec. Dodala je kako bi i privremena dozvola pridonijela spasu zavoda, naročito za obradu krvne plazme jer je ona pokrivala 80 posto troškova zavoda. Jagarinec napominje kako bi u slučaju da im se dozvole vrate bilo dobro i da im se dozvoli poskupljenje njihovih lijekova.

- Time bi i dalje bili kudikamo jeftiniji od konkurencije izvana,  ali bi dobili malo više prostora za disanje. Uz to bi odmah trebalo naći rješenje za nove proizvodne pogone bez kojih dalje više ne možemo- rekla je Jagarinec. 

U međuvremenu 181 radnik nije primio plaću već drugi mjesec i ako je ne prime do kraja mjeseca,po sili zakona Zavod će morati u stečaj. Vlada još nije donijela odluku o tome hoće li Imunološki prodati inicijativi Visia Croatica

Idi na 24sata

Komentari 7

  • felipe 09.06.2015.

    Ova žena iz sindikata Jagarinec...valjda nijednom nije povisila glas, vidi se da im je stvarno stalo da rade i proizvode, a ne do politikanstva, Bravo!

  • istina888 09.06.2015.

    Imunološkom bih bilo naj bolje da rašire jedan šator za razliku od oviv u Savskoj koji ne znaje što bih od obijesti samo da se domognu večih prava i da se spominju sledećih 50 godina zajedno sa HDZ-om-Žalosno da državni aparat ne može riješiti propadanje te firme ,a na drugoj strani ima se za postavljanje spomen bista F Tuđmanu .Što to radite Hrvatskome radništvu.

  • 09.06.2015.

    Agonija hrvatskog znanja i napretka traje. Metalurški institut je nestao, čelik izvozimo kao sirovinu,nemamo više proizvod, Pliva je uništena, Brodarski institut propada, Imunološki propada.... I vlastitu sirovu naftu uskoro će si Mađari odvesti i pogasiti naše rafinerije jer imaju svoje tri. Izvozimo sirovinu, a uvozimo sve, pogotovo hranu. Priče o šatoru, političkim stranačkim prepucavanjima su mazanje očiju,one skrivaju jad i bijedu gospodarstva i jad i bijedu domaćeg čovjeka koji mora izvan zemlje za poslom ili ako ima sreću ovdje raditi kao trgovac, zaštitar, skladištar...Doba je neznanja, indolentnosti, i koristoljublja i vladaju osobni interesi i interesi pojedinih grupa, lobija. Do kada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare