To je to što me zanima!

Hoće oboriti rekord: Turisti pohitali u potragu za tartufima

Avantura: Uz kupnju i degustaciju tartufa, turisti su uživali u ostalim istarskim specijalitetima, poput istarskog pršuta, sira, vina, meda, maslinova ulja..
Vidi originalni članak

Buzet ovog vikenda vrvi turistima, koji su subotu počeli avanturu zvanu Lov na tartufe. Istarska crljenica, koja krije obilje ovih gljiva, posebno privlači ljubitelje trekinga jer uz potragu za većim tartufom od legendarnog 1,31 kilograma teškog Ziganteova, usput treniraju na svježem zraku. Rekord nije oboren, ali zabava je bila zajamčena.

- Obožavam tartufe i rado ih kupujem u sezoni. Svake godine dolazimo u Buzet i Livade, gdje se miris tartufa osjeti nadaleko. Najdraža mi je tjestenina s tartufima i maslinovim uljem - rekao nam je slovenski turist.

Budući da obožava tjesteninu, imao je priliku sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine, u kojoj su profesionalni kuhari nesebično dijelili svoja znanja. Uz kupnju i degustaciju tartufa, turisti su uživali u ostalim istarskim specijalitetima, poput istarskog pršuta, sira, vina, meda, maslinova ulja..     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • biberrr 07.11.2016.

    Moram vam priznati da tartufi djeluju,barem na mene. To je puno jači afrodizijak od viagre!

  • SOTONIST 06.11.2016.

    Kakvi "tartufi"?Daj mi sampinjone i vrganje.:)

  • IndodaM 06.11.2016.

    U jbt meni ne bi pomoglo niti da pojedem vreću tartufa, moj blento je na strogoj dijeti!:P

Komentiraj...
Vidi sve komentare