To je to što me zanima!

Hoćete li testirati djecu kući?

Od ponedjeljka je u školama počelo dobrovoljno testiranje djece na covid-19, a time i prekid izolacija za učenike koje se samotestiraju
Vidi originalni članak

Iako se preporučuje da se učenici testiraju ponedjeljkom prije nastave ili nedjeljom prije spavanja, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu, no bitno je da se ono provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak, preporuke su HZJZ-a.

Negativan rezultat testa roditelj bilježi u učenikovu bilježnicu koju učenik predočuje u školi, ili na neki drugi način na koji odredi škola dok pozitivan rezultat samotesta roditelj javlja školi i liječniku, a učenik s pozitivnim rezultatom ostaje kod kuće u izolaciji.

POČINJE SAMOTESTIRANJE UČENIKA Fuchs: 'Najgori neprijatelj je samoizolacija'. Stipić: 'Djeca imaju mnogo rupa u znanju'

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u subotu je rekao da će se u sljedećih mjesec dana razmisliti o ukidanju maski u školama, ako se testiranje djece te s tim u vezi ukidanje samoizolacije, pokaže učinkovito.

Ministar je ponovio i kako su za one roditelje koji ne žele testirati svoju djecu predvidjeli njihovu izjavu o nepristanku, oni će potpisani obrazac dostaviti razrednicima i dijete se neće testirati kod kuće. Ali, u slučaju da dijete bude u kontaktu s pozitivnom osobom, onda će to dijete morati ići u samoizolaciju, dok drugi ne.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • nec.1996 15.02.2022.

    uzalud bacen novac ,samo se sakriva i muljaza love,ubiru dnevnice i lova stize na racune,,

  • herojnad herojima 15.02.2022.

    svaki razuman roditelj hoće,pa ako se ne brine za sebe valjda bar malo brine za dijete

  • nataodinata 15.02.2022.

    Da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare