To je to što me zanima!

Hodali između zgrada na 40 m: Ljudi su pokrivali lice od straha

Ma svima je bilo zabavno gledati, a nama je bilo najbolje. Bio je odličan odaziv publike i svi su nas dobro prihvatili. Nitko se nije bunio. To je neopisiv osjećaj, emocije su pomiješane, rekao je organizator
Vidi originalni članak

Hodanje po žici među pulskim neboderima mnoge je gledatelje i slučajne prolaznike ostavilo bez daha.

Desetak nebeskih hodača iz Pule, Zagreba, Portugala i Italije Puljanima je proteklog vikenda pružilo vrtoglave prizore na visini od oko 40 metara. Organizator, Puljanin Marko Mišković (31), kaže kako su mnoga djeca pljeskala od uzbuđenja, a bakice i kućanice pokrivale su lice od straha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ma svima je bilo zabavno gledati, a nama je bilo najbolje. Bio je odličan odaziv publike i svi su nas dobro prihvatili. Nitko se nije bunio. To je neopisiv osjećaj, emocije su pomiješane. I mi znamo osjećati strah, uzbuđenje, adrenalin je na vrhuncu, a u jednom trenutku osjetimo potpuni mir. Ima i među nama onih koji se boje visine, pa je upravo to razlog da pogledamo strahu u oči i zakoračimo preko stometarske linije. Mi smo skupina entuzijasta i obožavamo takve vratolomije. Naravno, osigurali smo se dobro, pa najgore što se može dogoditi je da visimo, ako krivo zakoračimo - ispričao nam je Mišković.

U Divkovićevoj ulici prošetali su ovi nebeski hodači među pulskim neboderima linijom koja spaja dva šijanska nebodera. Taj hod nazvali su Pula Urban Highline Meeting - Winter Edition, a organizirali su ga udruga Slackline Zagreb i Unity TWG iz Pule.

- Hodali smo po elastičnoj gurtni širine 2,5 cm. Svi hodači osigurani su užetom za gurtnu po kojoj hodaju, kao i penjačkim pojasom. Postavili smo linije razapete između krovova nebodera. Iako su svi sudionici slacklinea entuzijasti, primamo i nove članove, sve koji se žele okušati u ovoj disciplini. Za razliku od hodanja po konopu, kod slacklininga koristi se rastezljiva traka koja ima značajke dugačkog trampolina. Najstariji član našeg tima ima 33 godine a najmlađi 18 godina. Ali godine nisu važne, to mogu svi. Potrebno je oko dvije godine vježbe kako bi se hodalo među neboderima. Možda izgleda strašno, ali nije, odlično je - odao je Mišković.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Jozale 24.12.2018.

    A što bi bilo strašno kad si osiguran užetom, neš' ti opasnosti. Hodajte vi bez užeta pa da vidimo tko je prava faca.

  • 24.12.2018.

    Jos kad bi znala svrhu ovoga....zelja za poginut ili zele cuti ono "wow"?

  • juricajuric179 24.12.2018.

    Kad je netko bolestan i izaziva vraga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare