To je to što me zanima!

Holding diže hitni kredit da bi platili dug za obveznice

Novac im treba kako bi uspjeli podmiriti 250 milijuna kuna obveza koji im dospijevaju do kraja tjedna. Plaće zaposlenicima, kažu, neće kasniti
Vidi originalni članak

Zagrebački holding će se za nešto više od 100 milijuna kuna kratkoročno zadužiti kod Erste ili Zagrebačke banke. Novac im treba kako bi uspjeli podmiriti 250 milijuna kuna obveza koji im dospijevaju do kraja tjedna. Do četvrtka trebaju isplatiti 120 milijuna kuna kamata za obveznice u Londonu. Također do kraja tjedna trebaju isplatiti 130 milijuna kuna za plaće. Iz Holdinga naglašavaju kako plaće nikada nisu kasnile ni dana.
- Moramo u četvrtak imati na računu 120 milijuna kuna za kamate za obveznice. Moram vam reći da mi imamo na računu više od toga, ali nemamo za sve druge obaveze koje moramo podmiriti. Zbog toga dižemo kredit, ali Grad treba isplatiti i svoje obaveze - rekao je Ivo Čović, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga. Dodao je kako radnici mogu biti sigurni da će im se isplatiti plaće u roku. Na skupštini Holdinga u četvrtak su Davora Bernardića izabrali za novog predsjednika Skupštine Trgovačkih društava.
- Odluke smo donijeli jednoglasno. Nadam se da će i u buduće biti tako. Drago mi je da su predstavnici političkih stranaka glasovali isto - rekao je Bernardić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • džag 06.07.2010.

    i bit će para

  • drug Tito_1 06.07.2010.

    bilo bi lijepo da dotični drugovi napuste zemlju u nepoznatom pravcu

  • tužni šokac 06.07.2010.

    bez komentara džag svaka čast na komentaru

Komentiraj...
Vidi sve komentare