To je to što me zanima!

Holding o odlaganju biootpada: Ne nasjedajte na lažne vijesti!

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu. Ova usluga se normalno obavlja i u buduće će se obavljati neometano.
Vidi originalni članak

Iz Ureda Zagrebačkog holdinga upozorili su građane da se društvenim mrežama širi lažna obavijest o načinu odvoza biootpada od strane podružnice Čistoća te o njegovom navodnom odlaganju u spremnike za miješani komunalni otpad crne boje što je, kako kažu, neispravno.

Riječ je o klasičnom primjeru 'fake newsa' te molimo naše sugrađane da ignoriraju ovu poruku.

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu. Ova usluga se normalno obavlja i u buduće će se obavljati neometano.

Podružnica Čistoća nema manjak tehničkih kapaciteta i skrećemo ponovo pozornost da se biootpad ne smije odlagati zajedno s miješanim komunalnim otpadom jer je takav otpad onda neprihvatljiv za daljnju biološku obradu.

Molimo naše sugrađane da biootpad i dalje odlažu u smeđe spremnike.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hiroo_Onoda 16.10.2020.

    Pred zgradom gdje stanujem te smeđe kante još od postavljanja nisu nikad napunjene, zapravo još su čiste kao kad su bile postavljene. Bio otpada nema puno i njegovo razvrstavanje i eventualno čuvanje dok se vreća ne napuni je dodatni problem. Pa nemamo svi stanove od 100 i nešto kvadrata sa lođama gdje bi to eventualno čuvali. Uz to u zadnje vrijeme u stanove ulaze miševi i to kroz otvore za ventilaciju, a nekad i kroz otvorena balkonska vrata. Uz to ne vjerujem da čistoća bio otpad prerađuje kao što ne vjerujem u njihove tvrdnje da rade korektno. Usput, tri puta sam pokušao nešto odvesti na reciklažno dvorište (Kajzerica) i svaki puta sam sam slušao nepotrebne govorancije. Treći puta sam se sa uredno zavezanom vrećom šute, nakon zahtjeva da je otvorim i istresem kako bi zaposlenik stvarno vidio da je u njoj šuta, okrenuo i usput se riješio te vreće kao što mnogi čine.

  • Ninekino 16.10.2020.

    Poštovani naši greađani još ne razumiju šta je bio otpad pa bacaju svašta u tu kantu isprika izuzecima šta znaju i razvrstavaju. Nadalje kao takav ne može ići u bio otpad nego samo u miješani komunalni a takvog je mogao bi reći 35 posto a djelatnici rade i više nego konkretno i pošteno svoj posao za plaču koju imaju i po kojim sve vremenskim uvjetima. A samo da vam kažem ona se kreće od 4800 do 5600hn max e toliko imaju djelatnici koji rade na takozvanoj pedali. Tako da nemojte misliti da imaju neznam kakve plače i koje kakve gluposti šta svako malo pišete o njima. A sve oko bilo kakvog otpada diktira gospodin Pripuz i diktira cijene otkupa istog.

  • bant_zaje 16.10.2020.

    Kaj nije prestao odvoziti, već 2 puta nisu uzeli kantu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare