To je to što me zanima!

Holyina politička kuhinja: Ima recepte za oporavak države

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mirela Holy je kroz 4 jela predstavila regije na koje treba podijeliti državu, a kaže i da je potrebno donijeti strategiju održivog razvoja, koja vrijedi za više mandata
Vidi originalni članak

ORaH je u nedjelju predstavio brošuru o održivom razvoju koja predstavlja svojevrsni priručnik za samopomoć kojim su javnosti prezentirali "recepte" za oporavak društva i države. Promovirali su je na ubrzanom tečaju održive političke kuhinje , a svoj koncept održivog razvoja prezentirali su kroz četiri jela koja predstavljaju regije na koje bi trebalo podijeliti Hrvatsku kako bi se mogli razvijati. U kuhinji Mirele Holy kroz slavonski čobanac predstavljena je Istočna regija. Pršut, sir i salata od hobotnice predstavljaju Dalmatinsku regiju, Središnja regija koju je simbolizirala pečena piletina s mlincima , a fritule Zapadnu regiju. Naime, svima osim političkoj eliti jasno je da je sadašnji državni ustroj s preko 500 jedinica lokalne samouprave neodrživ, a prema orahovcima optimalno bi bilo da imamo do 160 lokalnih jedinica.

Politika mora biti posao u javnom interesu, a ne u interesu pojedinaca ili partikularnih grupa, kaže Holy

- Nikakvog napretka neće biti ako ne reformiramo javni sektor, javnu upravu i pravosuđe. To su temeljni instrumenti na kojima počiva temelj održivog društva - kazala je Holy.

Navodi da je sljedeći posao donijeti strategiju održivog razvoja koja neće vrijediti za samo jedan politički mandat u trajanju od četiri godine, jer je to neozbiljno i neodgovorno.

- Politika mora biti posao u javnom interesu, a ne u interesu pojedinaca ili partikularnih grupa. Država mora biti regulator i određivati u kojem pravcu će se društvo razvijati. U suprotnosti ostat ćemo na sadašnjem modelu prema kojem se razvoj prilagođava različitim partikularnim grupama - rekla je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Holy je uvjerena da Hrvatska ima dobre osnove za gospodarski razvoj.

- Tri su ključna sektora: energetika, proizvodnja hrane i vodni sektor. Hrvatska u ovom trenutku uvozi 50 posto energije i 50 posto hrane i time subvencionira tuđa gospodarstva umjesto da taj novac ostaje u Hrvatskoj - navela je Holy.

Nada se da će političke elite imati hrabrosti i pameti da se krenu doista rješavati problemi društva, te odbaciti ideološke gluposti kojima se u posljednje vrijeme bavimo i ne rješavaju probleme.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 131

  • SAINT 10.03.2014.

    Odi u zaborav sa svojim bivšim kukurikavcima, spasite ovu zemlju svojim odlaskom.

  • projekt_venus 10.03.2014.

    Ona barem ima ideju za kakav takav napredak za razliku od ostalih, koji nude vračanje u 91. pa čak i u 45. Ali naravno da ovaj narod neće izabrati budućnost, uzabrat će prošlost i nastaviti propadati.

  • Kalea 10.03.2014.

    Vidi mi se da je glavni recept za izlazak iz krize nova doza canabisa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare