To je to što me zanima!

Homofobni profesor iz Zadra opet predaje na Sveučilištu

Odluku rektora o ponovnom povratku Ivana Poljakovića na posao, zadarska je javnost dovela u vezu sa skorim lokalnim izborima i dodvoravanjem desnici
Vidi originalni članak

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković, koji je više mjeseci bio suspendiran, početkom mjeseca se vratio na posao. Rektor Ante Uglešić bio ga je suspendirao zbog homofobnih izjava, odnosno da je homoseksualnost bolest koja se uspješno liječi. 

Odluku rektora o ponovnom povratku Poljakovića na posao, zadarska je javnost dovela u vezu sa skorim lokalnim izborima i dodvoravanjem desnici. Posebno zbog toga što se takva odluka tumačila i skidanjem bilo kakve krivnje s Poljakovića. Međutim u srijedu se rektorat oglasio priopćenjem u kojemu se navodi da je profesor ipak kriv. 

- Stegovno povjerenstvo zadarskog Sveučilišta proglasilo je krivim profesora Ivana Poljakovića, te predložilo da mu se izrekne opomena zbog počinjenja teških povreda radne dužnosti - stoji uz ostalo u priopćenju zadarskoga Sveučilišta. 

Također se navodi da je rektor prihvatio odluku Povjerenstva i 9. travnja donio rješenje da Poljaković može ponovno držati nastavu. 

Idi na 24sata

Komentari 135

  • mirandabs 26.04.2013.

    jedinstveni zna...cim vidjeh ovog, dakle bez procitane rijeci, pomislih - gay je- ista stvar mi se desila i sa homofobom pjerom žardinom- taj osjecaj ne vara...

  • ivanfilip 25.04.2013.

    Čovjek ima pravo drugačije misliti.Mnogi misle kaj otvoreni ljudi reču.Pa kaj mu zbog toga treba dati otkaz???! Prema fotografiji profesor je u godinama,a još se 80 -tih (vidite literaturu)homoseksualnost u medicinskim knjigama tretirala poremećajem. Sada je neko drugo vrijeme,pa tolerirajmo i one kaj imaju drugačije mišljenje "od propisanog".

  • biberrr 25.04.2013.

    Trebalo bi suspendirati onoga tko je njega suspendirao! Da je pederluk izlječiva bolest postoji masuživih primjera. Rođakinja mi je bila u mladosti lezbojka,a danas je sretno zaljubljena i udana žena sa troje djece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare