To je to što me zanima!

Horvat o stanu Frke Petešića: 'To je ekspresna samoobnova'

Ministar Darko Horvat komentirao je navode da je stan u kojem živi Frka Petešić u rekordnom roku obnovljen nakon potresa. Rekao je da su se stanari dogovorili, a država je odobrila
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a Branko Bačić obratili su se medijima nakon koalicijskog sastanka vladajuće većine. 

Bačić je poručio kako je Plenković upoznao koalicijske partnere s aktivnostima o obnovi, da se raspravljalo o mjerama protiv širenja korona virus, premijer je izvijestio i o paketu mjera kojima bi se ublažio najavljeni udar i podizanje cijena energenata. Bačić je istaknuo kako je riječi bilo i o popisu stanovništva. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vladajuća većina je zadovoljna izvješćem koje je predstavio predsjednik Vlade. Cilj, i jedan od prioriteta je kako i na koji način ubrzati sanaciju prostora koji je zahvaćen potresom u Zagrebu, na Banovini i u Krapinsko-zagorskoj županiji - rekao je. 

 

Na pitanje oko obnove stana predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frke Petešića, Bačić je dao riječ ministru Darku Horvatu. 

- Nikakve ekspresne obnove nije bilo, dogodila se ekspresna samoobnova - rekao je ministar te dodao kako je obnova bila brzo gotova na inicijativu sustanara, odnosno privatnih vlasnika.  Kako kaže Horvat, zgrada u Jurišićevoj je višestambena, točnije osam je stanova, a jedan je državni. Onaj koji je dodijeljen na korištenje Frki-Petešiću. Sustanari su sjeli za stol i donijeli odluku, za koju im je trebala suglasnost države, odnosno Državnih nekretnina.

- Mi smo tu suglasnost dali - rekao je Horvat, no kako kaže država nije mogla koristiti proračunska sredstva bez javne nabave, pa je za stan u svom vlasništvu angažirala podizvođača.

Postupak bi bio potpuno isti i identični da je u tom stanu bio primjerice saborski zastupnik oporbe. Horvat tvrdi kako tu nema nikakvih prioriteta ili razlike nema da li je u tom stanu bio g. Frka-Petešić. 

Horvata je novinar upitao da li zna za druge takve primjere brzo obnovljenih zgrada.

- U ovom trenutku za njih nisam čuo. I u medijima je ta zgrada u Jurišićevoj, bila izdvojena kao primjer obnove koji treba slijediti - zaključio je Horvat.

VIDEO: BRZA OBNOVA NAKON POTRESA Frka Petešić o obnovi stana: 'Ja nisam ni vlasnik stana. Nisam ni mogao biti uključen u obnovu'

Na pitanje da komentira zahtjev oporbe za njegovim opozivom, Horvat je rekao kako će opoziciji biti vrlo teško skupiti dovoljan broj ruku. 

- Iz dana u dan, obnova ide - rekao je. 

Komentirao je i najave da će Hrvatska morati vratiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti. 

MOST: OVO JE DEBAKL 'Više nije dovoljno da ode samo ministar Horvat. Cijela ova nesposobna Vlada mora otići'

- Oznojili smo se da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo dopustiti da se i jedan euro vrati u Bruxelles - rekao je i dodao da rokovi nisu sveto pismo. 

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Luna777 19.01.2022.

    HDZ je okupirao Hrvatsku i rade s narodom što im je volja, želja, samo smo im bankomat i "krava muzara". Narod je taoc Plenkovićeve politike i HDZ-a.

  • beli1977 18.01.2022.

    Mislim da je Horvatu odzvonilo!

  • Zakonjara 18.01.2022.

    Čuj ovo "rokovi nisu sveto pismo". Zato i je takva situacija u RH jer se ne poštuje ništa. Nema te vi pojma "gospodo" u vladi RH. Pravi ste nesposobnjakovići.

Komentiraj...
Vidi sve komentare