To je to što me zanima!

Pošta izdaje marku s likom ministra obrane Gojka Šuška

Ministrom obrane postao je 18. rujna 1991. i tu je dužnost obnašao do svoje smrti 3. svibnja 1998. te je pokopan u Aleji hrvatskih branitelja na groblju Mirogoj u Zagrebu
Vidi originalni članak

Hrvatska pošta će 3. svibnja u povodu obilježavanja 25. obljetnice smrti Gojka Šuška pustiti u optjecaj novu prigodnu poštansku marku s motivom njegova portreta, pri čemu nominalna vrijednost marke iznosi 0,47 eura i bit će otisnuta u 30.000 primjeraka.

Zagrebačka dizajnerica Sabina Rešić autorica je poštanske marke, a fotografiju koja je poslužila kao predložak za izradu marke ustupila je redakcija časopisa Hrvatski vojnik, izvijestila je Hrvatska pošta u četvrtak.

Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana, tj. FDC (First Day Cover).

TKO TU KOGA VOZI? Supruga Iris vozi Marka Livaju u Porscheu jer nije položio ispit: 'Ma nemam ja volje za to...'

Gojko Šušak rođen je 16. ožujka 1945. u Širokom Brijegu. Studij je započeo u Rijeci, a školovanje nastavio na Sveučilištu u Ottawi.

Od 1969. živio je i radio u Kanadi gdje je bio predsjednik Hrvatsko-kanadske kulturne federacije, predsjednik Zaklade za Hrvatske studije i ravnatelj Hrvatske škole u Ottawi.

ROĐENDANSKI POKLON Shiffrin nadmašila Stenmarka za povijest Svjetskoga kupa! Veliki napredak Leone Popović

U Hrvatsku se vraća prije Domovinskog rata i postaje suradnik prvog predsjednika Franje Tuđmana te postaje ministar iseljeništva i zamjenik ministra obrane.

Ministrom obrane postao je 18. rujna 1991. i tu je dužnost obnašao do svoje smrti 3. svibnja 1998. te je pokopan u Aleji hrvatskih branitelja na groblju Mirogoj u Zagrebu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Marko F 27.04.2023.

    Ljudi će bit u nedoumici s koje strane pljunut na marku.........😀

  • 27.04.2023.

    Kako ono reče pokojni Vladimir Bebić u Saboru devedesetih: Gojko Šušak je zbog onog što je napravio u Hrvatskoj za mene ratni profiter, a zbog onog što je učinio u Bosni, ratni zločinac. I takvima spomenike podižete, po njima aerodrome imenujete, marke izdajete...Izumiranje je najbolja moguća kazna, da što manje trošite zrak normalnim ljudskim bićima.

  • Gibbs55 27.04.2023.

    Najsposobniji ministar obrane Republike Hrvatske. Neka mu je vječna slava !

Komentiraj...
Vidi sve komentare