To je to što me zanima!

Hrabar potez: Ja sam svećenik homoseksualac i imam dečka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svećenstvo je većim dijelom homoseksualno, nažalost i homofobno te paralizirano neprihvaćanjem vlastite seksualne orijentacije, kaže poljski svećenik Krysztof
Vidi originalni članak

Vrijeme je da Crkva otvori oči spram vjernika homoseksualaca i shvati da rješenje koje nudi - apstinencija i život bez ljubavi, nije čovječno, izjavio je poljski svećenik Krysztof Olaf Charamsa.

Javnosti je otkrio i kako ima dečka te da se zbog toga ne misli odreći svog poziva. Svoje priznanje je poljski svećenik, član Kongregacije za nauk vjere, objavio uoči sinode u Vatikanu, koja je zakazana za nedjelju. Da je homoseksualac priznao je kako bi potresao Crkvu, koja je, tvrdi Poljak, paranoična glede te teme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svećenstvo je većim dijelom homoseksualno, ali nažalost i homofobno te paralizirano neprihvaćanjem vlastite seksualne orijentacije - zaključio je svećenik šokiravši mnoge.

Katolička je Crkva prije nekoliko dana objavila video u kojemu se vidi kako se papa Franjo sastaje s homoseksualnim parom. Tim su se činom htjeli prikazati u nešto boljem svjetlu i započeti nov, dobronamjeran odnos s LGBT zajednicom.

Crkva, međutim, zastupa stav kako homoseksualnost sama po sebi nije grijeh, no prakticiranje homoseksualnih činova jest.

Krzysztof je usput htio ukazati i na licemjerje katoličanstva i njegovu zastarjelost, a 'izašao je iz ormara' baš prije sastanka biskupa Katoličke crkve o problemima obitelji, između ostalog i onih homoseksualnih partnera.

Idi na 24sata

Komentari 283

  • dapicdodo@gmail.com 06.03.2017.

    Valja mijenjati ovo destruktivno učenje koje razdire društvo i obitelj, pa time uzrokuje gorku žetvu. Treba stati na kraj licemjerju crkvenih vlasti koje osuđuju pedofiliju, a štite pedofile u vlastitim redovima tako što ih ostavljaju u službi uz eventaualnu kaznu od dvije godine uvjetno ili promjenu župe i župnog ureda. Dragi ljudi trebamo se voljeti i poštivati bez obzira na vjeru, rasu, naciju, boju kože i spolno opredjeljenje jer jedino ako budemo se međusobno voljeli kao što Bog voli sve nas, tek tada možemo spasiti naš planet i osigurati mu sretnu budućnost.

  • dapicdodo@gmail.com 06.03.2017.

    Nije istina da je homoseksualni parovi zatvoreni prema novim oblicima života. Mnogi od njih su htjeli postati roditelji, pa im je medicina nijma omogučila da dobiju djecu kroz surogat majčinstvo što su mnogi od njih iskoristili. Djeca iz istospolnih obitelji pokazala su se jednako psihički i mentalno zdrava kao i ona iz raznospolnih. Zato nema smisla tim ljudima uskračivati pravo na obitelj nego ih integrirati u društvo da mogu imati svoje vlastite obitelji jer djeca će biti sretna dokle god su okružena ljubavlju obiteljskog doma. Nepravedno sto su ovog čovjeka izbacili iz kongregacije za nauk vjere samo zbog njegove spolne orijentacije. Svečenstvo je većim djelom homoseksualno, ali i homobobno jer paralizirano zbog neprihvačanja vlastite spolne orijentacije. Negdje oko 20 do 40 posto svečenika su homoseksualci, pa zbog ne valja marginalizirati i stigmatirirati pojedince kao bi se iznudilo poslušnost klera i šutnja o stvarnom stanju stvari u crvenoj hijerahiji. Zato bi se taj čovjek trebao na položaj vratiti jer je živio uzorno, a ne grešno i ništa nije skrivio pred Bogom.

  • dapicdodo@gmail.com 06.03.2017.

    Bog jednako voli nijh kao i sve nas pa nam ih je poslao kao duhovne pastire da nas nauči toleranciji razumjevanju i ljubavi za svu našu braću i sestre. Nema onda smisla pozivati se na citate sv. Pavla iz novog zavjeta koji govore da su oni prepušteni žudnji jer su se udaljili od Boga zbog toga što je isam sv. Pavao bio toliko slijep od netolerancije i nerazumjevanja da nije mogao vidjeti kako Bog jednako voli sve nas. Neće oni dovesti do smaka svijete jer ih ima premalo i nijhov roj teško da može premašiti 10 posto jer je to nasljedno ne zarazno. Jednako tako ako je čovjek vjeran svom partneru kao što je muž vjeran ženi, onda sam taj čin ne bi smio biti grijeh i ispospolna zajednica trebala bi biti ravnopravna sa hetroseksualnim brakom što god da crkva mislila o tom .Takvim osobama ne bismo smjeli pripisivati apstinenciju i život bez ljubav jer Bog djeluje na ljude da se vole i da budu sretni bez obzira bila ljubav istospolna ili raznospolna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare