To je to što me zanima!

Hrabra Lava kreće u SAD: 'Bez vas ne bi bili ovdje gdje jesmo, veselimo se normalnom životu'

Lava boluje od spinalne mišićne atrfije, progresivne genetske bolesti koja zahvaća neuromuskularni sustav, sve mišiće u tijelu te plućni sustav
Vidi originalni članak

Djevojčica Lava, koja je u veljači ujedinila Hrvatsku kada je za njezino liječenje u samo 25 dana prikupljeno 2.4 milijuna eura, sada može krenuti u Ameriku. Lava i njezina obitelj trebali bi u srijedu, oko sedam sati ujutro, stići u zagrebačku zračnu luku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Očekivali smo da ćemo iznos prikupiti do početka ljeta, ali definitivno nismo očekivali da će se to dogoditi u svega 25 dana - rekla je Lavina majka Petra novinarima u zračnoj luci.

- Lava će 3. svibnja biti zaprimljena u bolnici na prvom neurološkom pregledu. Nekoliko dana nakon toga će biti dozirana lijekom, a cjelokupno liječenje traje četiri mjeseca, dom god je na terapiji steroidima.

HRVATSKA SE UJEDINILA Čudesno! Skupili su 2,4 milijuna eura da Lava dobije svoj lijek!

Lavin otac još se jednom zahvalio svima onima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja novaca.

- Bez vas ne bi bili tu gdje jesmo tako da hvala vam još jednom svima i vidimo se na jesen.

Dodaje da se najviše veseli povratku.

- Veselim se i odlasku i povratku, ali i nekakvom životu u normali na jesen i da prestanemo hodočastiti po stranim zemljama. Ponosni smo na cijelu ovu priču i ljude koji su se oko nje okupili- ustvrdio je.

SRETNO, LAVA! Hrabra Lava leti u Los Angeles: 'Pakiram se i idem u Ameriku po lijek da bih mogla hodati'

Podsjetimo, dvogodišnja Lava boluje od spinalne mišićne atrofije.

Radi se o progresivnoj genetskoj bolesti koja zahvaća neuromuskularni sustav, sve mišiće u tijelu te plućni sustav. Ukoliko se ne liječi, može dovesti do potpune progresije što bolesnike dovodi do nepokretnosti i ovisnosti o respiratoru.

U Hrvatskoj su obitelji Petrušić odbili prepisati terapiju revolucionarnim lijekom Zolgensmom zbog čega je liječenje za Lavu posebno skupo jer uključuje i put u SAD.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • panda2 27.04.2023.

    Zanimljivo da je obitelj za vrijeme dijagnoze živjela u Njemačkoj. Pa su išli na preglede u privatnu kliniku u Hrvatskoj. Znači niti Njemačka ne plaća takvo "liječenje". Kako su se uspjeli osigurati ponovo u Hrvatskoj. Ako su našli posao, jel su sada napustili posao i jednostavno otišli u Ameriku na 4 mjeseca ili uopće i ne rade jer eto sada imaju 2,4 mil Eura?

  • Chipawa 26.04.2023.

    Sretno! 🙏🎈✈️

  • selo moje na brdascu 26.04.2023.

    Sretno Lava. Sve najbolje ti želim

Komentiraj...
Vidi sve komentare