To je to što me zanima!

Hrabra Rebeka (4) se bori kako bi opet progledala...

Rebeki (4) iz Laslova nedaleko Osijeka vid može vratiti samo zahvat u Njemačkoj, a njezini roditelji nemaju novaca da ju odvedu na tu operaciju...
Vidi originalni članak

Rebeka Žido (4) iz Laslova nedaleko od Osijeka nedavno je zbog dijagnoze hipoplastičnog srca (nedovoljno razvijenih funkcija) morala ići na treću hitnu operaciju srca. Liječnici u Münchenu prvu su operaciju  napravili kad je imala samo 19 dana. Druga je uslijedila nakon šest mjeseci, a treća prije nekoliko mjeseci. Rebeka je tijekom kirurških zahvata doživjela i dva srčana aresta (zastoja) te izljev krvi u mozak.
Tijekom prve operacije liječnici su ju morali reanimirati, što joj je trajno oštetilo vid. Mozak je tada ostao bez kisika i to je za djevojčicu imalo teške posljedice. Uz teška oštećenja vida na oba oka, ima i mrenu. Međutim, postoji mogućnost da joj se vid vrati ako joj uklone mrenu. Prije nekoliko dana Rebekinim roditeljima Žužani (44) i Ivanu (48) stigla je obavijest da djevojčicu 25. studenog, za tjedan dana, dovedu u München na operaciju mrene. Takve operacije rade se u Hrvatskoj, ali, obzirom na Rebekino teško zdravstveno stanje i dob, nitko od anesteziologa se ne usudi uspavati djevojčicu. U Münchenu dobro poznaju njezin slučaj i spremni su preuzeti taj rizik, pa će zato HZZO financirati Rebekin zahvat u Njemačkoj. Međutim, roditelji nemaju novca za put i smještaj. 
Zbog zakašnjele rate za kredit prodali su zemlju koja je bila pod hipotekom i zatvorili taj kredit. No preostali novac od zemlje otišao je za podmirenje minusa na računu.
- Nismo stigli reagirati i dopušteni minus produljiti na još godinu dana. U banci nisu imali razumijevanja za naše probleme. Savjetuju nam da prodamo drugu zemlju koju imamo i platimo troškove. Na to ne možemo pristati jer nikad ne znamo može li se zakomplicirati i njena situacija sa srcem - priča Žužana i kaže da obitelj hitno treba 17.000 kuna koji su neplanirano otišli na podmirenje troškova u banci. U protivnom Rebeku neće moći odvesti na operaciju.
Ako želite pomoći Rebeki da ode na operaciju, uplatite novac na žiro račun: 2500009-3120470195 u Hypo banci.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • djurdja 19.11.2009.

    Imam dvosoban stan u Minhenu i nudim besplatno porodici smjestaj. Redakcija ima moj broj i Email, mozete me kontaktirati. Blizu mog stana je bolnica za srcana obolenja. Moguce je da je to bas ta bolnica. Rado cu im dati moju spavacu sobu da borave koliko god zele. Malenoj zelim da sto prije ozdravi.

  • kristina kt 19.11.2009.

    Ja poznam ovu obitelj, bili smo zajedno u Njemačkoj na operaciji...i ja sam imala djevojčicu s istom srčanom manom, nažalost nije preživjela svoju treću operaciju...HZZO plaća samo operaciju a roditelji si sami plaćaju put do Njemačke, smještaj u Njemačkoj kao i troškove za hranu. Dan u sobi je iznosio 15 eura, a s obzirom da se radi o teško bolesnoj curici, oporavak će biti dug, i nikad se ne zna koliko će roditelji morati ostati s njom. Bolje da im damo novaca da imaju sa sobom nego da je moraju ostaviti samu i vratiti se u Hrvatsku. Nikome od nas neće nedostajati pa makar i 10 kuna, a njima će to jako puno pomoći.

  • jelka123 19.11.2009.

    Treba se staviti u položaj svih onih roditelja koji imaju bolesnu djecu. Svi mi iscijeđeni od kredita, kartica i ostalog, što u 90% slučajeva nije rezultat nerazumnog raspolaganja novcem ili luksuziranjem, zahvaljujemo Bogu što imamo zdravu djecu jer ne znamo kako bismo ih liječili. I zato se ne mogu zamisliti da sam u poziciji da imam bolesno dijete. S obzirom na to, da svatko da 10,00 kn, skupit će se dovoljno da se pomogne i ovom malom djetetu koje je samo godinu dana mlađe od moga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare