To je to što me zanima!

Hrabri dječačić: Bez nogu i ruku on odlično pleše balet

Britanac Harvey (4) kao bebe je ostao bez obje potkoljenice, jedne ruke i prstiju druge. Dječaka to nije spriječilo da se upiše na satove baleta
Vidi originalni članak

Harvey Phillips (4) kao devetomjesečna beba obolio je od teškog meningitisa. Stanje mu se pogoršalo, te je pao u komu. Liječnici su rekli majci da dječak možda neće preživjeti. No on se oporavio, ali je dobio trovanje krvi, pa su mu liječnici morali amputirati obje potkoljenice, prste jedne ruke i podlakticu druge ruke. Majka Lisa bila je shrvana. Mislila je kako će njenog sina svi odbaciti, te da se s nikim neće moći niti igrati. No, hrabri Harvey pokazao je svojoj majci da je bila u krivu. Od prošlog studenog Harvey je krenuo na satove baleta. Dječak je naučio trčati, skakati i plesati, a trenutno čeka svoje prve proteze. Kao ortopedsko pomagalo koristi dvije plastične udlage kako ne bi ozlijedio noge dok hoda. Harveyeva učiteljica baleta, Nicky Wright, kaže kako se dječak vrlo dobro uklopio, te da brzo uči.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_30565 09.05.2009.

    that\'s the spirit :D

  • ninochka_7 08.05.2009.

    joj, baš mi je drago da i djeca s manjim mogućnostima uspjevaju u mnogočemu.. :) ovaj mali je dokaz da svako dijete ima potencijal u sebi i da sa svom djecom treba samo PUNO RADITI i sve što će željeti moći će postići.. :) sve najbolje malom! ;)

  • COSA-NOSTRA 08.05.2009.

    Sad ćete me izbrisat... ali novinari stvarno izmišljaju senzacionalne naslove. Ovaj dječak nije bez ruku i nogu nego bez šaka i stopala ili recimo bez polovice udova... Kako bi inače plesao balet??? Malome skidam kapu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare