To je to što me zanima!

HRT raspisuje natječaj jer nisu još izabrali ravnatelja

Kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a, J. Sedlar je kazao kako u toj kući vladaju skupine koje ne mare za ideale na kojima je ova država izgrađena
Vidi originalni članak

Nakon cjelodnevnog natezanja i svađanja, 10-eročlano programsko vijeće ipak nije izabralo novog ravnatelja HRT-a. U četvrtom krugu ostali su Duško Radić i Josip Popovac, no oboje su dobili po pet glasova od potrebnih osam. Uzrujani vijećnici traže da se promjene pravila izbora i to prije nego što se novi natječaj objavi u Narodnim novinama. Čitav izbor i ovog se puta pretvorilo u cirkus. Naime, je li HRT u kaosu, hoće li se o kandidatima diskutirati iza zatvorenih vrata i svađa vijećnika obilježili su i ovaj izbor ravnatelja nacionalne TV kuće. Najoštrija je bila Anja Šovagović Despot.
- Ovo je kao partijski sastanak prije 30 godina u HNK kada se odlučivalo tko će igrati Hamleta. A igrao ga je onaj tko je imao dulji partijski staž. Da nam se nudi pet genijalnih kandidata, rado bih ušla u polemiku. Ali, tko bi radio u ovoj kući s ovim vijećem na čelu - upitala je Šovagović Despot te odbila bilo kakvo raspravljanje iza zatvorenih vrata. Vijećnica Marina Škrabalo istaknula je da su 8. prosinca prošle godine preuzeli odgovornost izabrati novog ravnatelja i pozvala kolege da to i učine. Međutim, ni nakon vijećanja bez prisustva medija, HRT novog ravnatelja ipak nije dobio.



JANČIĆ ODUSTAO, SEDLAR KRITIZIRAO IZBOR

Veljko Jančić je objasnio da 'ne želi biti krivac za podjelu unutar Vijeća, što ujedno blokira izbor glavnog ravnatelja'. Prema nekim nagađanjima, Jančić je odustao kako bi favorit postao Duško Radić koji bi bio prihvatljiva opcija lijevoj i desnoj strani Vijeća. Najviše kritika je u svom izlaganju iznio Jakov Sedlar koji je kazao kako unutar kuće plivaju u blatu iste interesne skupine koje ne mare za ideale na kojima je ova država izgrađena.
- Da nije tako, onda bi i uvjeti natječaja bili normalni i onda bi ste uz potvrdu o znanju stranog jezika tražili i potvrdu da kandidati nisu alkoholičari - oštar je bio Sedlar.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • FK2806 22.03.2010.

    Ne mogu se dogovorit ali dnevnice žanju. Treba ih zatvoriti i nema vanka dok ne izaberu kao što biskupi biraju papu !

  • plavi cvijet 22.03.2010.

    Kako bliže lijevoj ili desnoj strani? Kakve to veze ima sa stručnošću za vođenje državne televizije? Znači ako prođe desna strana, nećemo imati pravu istinu nego će se ona prešućivati, zataškavati ili demantirati.

  • Huck 22.03.2010.

    Bože nas sačuvaj demagoga , koji nas hrane idealima u vrijeme krize! Ismijati natječaj može samo osoba s nedostakom samouvjerenja. Osim potvrde o znanju stranog jezika, potvrde o nekonzumiranju alkohola gospon Sedlak zaboravio naglasiti da je nužno priložiti i potvrdu o mentalnom zdravlju kandidata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare