To je to što me zanima!

HRT se oprašta od glazbenog urednika Ivana Dvoržaka: Srušio se i preminuo na poslu

Potresnim scenama borbe za život svjedočio je gradonačelnik Tomašević nakon gostovanja u središnjem Dnevniku. Dvoržak je bio dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija
Vidi originalni članak

Sve nas je šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, nažalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji "Glazba za sanjarenje", koja se emitirala nedjeljom navečer, priopćili su s HRT-a opraštajući se od svog djelatnika i kolege.

Dvoržak je, kako smo ranije objavili, preminuo tijekom radnog vremena u petak navečer na svom voljenom poslu. - Zezao se, nasmijavao ostale, sve je bilo u redu. Samo najednom mu je pozlilo i srušio se. Svi su odmah skočili i svim naporima ga pokušavali reanimirati do dolaska Hitne. Pola sata su ga oživljavali, ali, nažalost, ništa - doznajemo.

A potresnim scenama svjedočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Stvorio se u trenutku oživljavanja, ali bilo je gotovo, kolega je preminuo. On je odmah uskočio u pomoć, baš se angažirao, zvao je mrtvozornika i vještaka i čekao sve dok nisu došli. Policija je bila do dugo u noć, svi smo jako potreseni, ne možemo još uvijek vjerovati da se to sve tako zbilo. Ivan je bio divan kolega, super čovjek, pouzdan radnik. Radio je autorske emisije na 1. i 2. programu, Sljemenu, vanjski je suradnik 20-ak godina, radio je playliste.. Ma joj, koji horor, strašno - pričaju emotivno kolege.

SRUŠIO SE Tragedija na Prisavlju: Umro djelatnik HR-a, potresnim scenama svjedočio Tomašević

Naime, Tomašević je netom prije gostovao u središnjem Dnevniku HTV-a. Po završetku intervjua je krenuo iz zgrade, ali je spletom okolnosti završio na katu gdje se odvijala borba za život.

- Gradonačelnik je gostovao u Dnevniku i sasvim slučajno se zatekao ovom nemilom i tragičnom događaju. Naišao je na djelatnike koji su mu potreseno i uznemireno da im se kolega srušio. Već je bio preminuo. Gradonačelnik je napravio sve što je on u tom trenu mogao i ostao pričekati mrtvozornika - kažu nam iz Ureda gradonačelnika.

Zašto je Dvoržaku pozlilo, da li je riječ o infarktu ili nečemu drugom, još se službeno ne zna. 

- Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevače, glazbenike, koji me je uvijek znao oduševiti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan je bio veliki znalac domaće i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima - poručuje Robert Urlić, Dvoržakov kolega.
 

Idi na 24sata