Obavijesti

News

HRT se oprašta od glazbenog urednika Ivana Dvoržaka: Srušio se i preminuo na poslu

HRT se oprašta od glazbenog urednika Ivana Dvoržaka: Srušio se i preminuo na poslu

Potresnim scenama borbe za život svjedočio je gradonačelnik Tomašević nakon gostovanja u središnjem Dnevniku. Dvoržak je bio dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija

VIDEO

Sve nas je šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, nažalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji "Glazba za sanjarenje", koja se emitirala nedjeljom navečer, priopćili su s HRT-a opraštajući se od svog djelatnika i kolege.

Dvoržak je, kako smo ranije objavili, preminuo tijekom radnog vremena u petak navečer na svom voljenom poslu. - Zezao se, nasmijavao ostale, sve je bilo u redu. Samo najednom mu je pozlilo i srušio se. Svi su odmah skočili i svim naporima ga pokušavali reanimirati do dolaska Hitne. Pola sata su ga oživljavali, ali, nažalost, ništa - doznajemo.

A potresnim scenama svjedočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Stvorio se u trenutku oživljavanja, ali bilo je gotovo, kolega je preminuo. On je odmah uskočio u pomoć, baš se angažirao, zvao je mrtvozornika i vještaka i čekao sve dok nisu došli. Policija je bila do dugo u noć, svi smo jako potreseni, ne možemo još uvijek vjerovati da se to sve tako zbilo. Ivan je bio divan kolega, super čovjek, pouzdan radnik. Radio je autorske emisije na 1. i 2. programu, Sljemenu, vanjski je suradnik 20-ak godina, radio je playliste.. Ma joj, koji horor, strašno - pričaju emotivno kolege.

Tragedija na Prisavlju: Umro djelatnik HR-a, potresnim scenama svjedočio Tomašević
Tragedija na Prisavlju: Umro djelatnik HR-a, potresnim scenama svjedočio Tomašević

Naime, Tomašević je netom prije gostovao u središnjem Dnevniku HTV-a. Po završetku intervjua je krenuo iz zgrade, ali je spletom okolnosti završio na katu gdje se odvijala borba za život.

- Gradonačelnik je gostovao u Dnevniku i sasvim slučajno se zatekao ovom nemilom i tragičnom događaju. Naišao je na djelatnike koji su mu potreseno i uznemireno da im se kolega srušio. Već je bio preminuo. Gradonačelnik je napravio sve što je on u tom trenu mogao i ostao pričekati mrtvozornika - kažu nam iz Ureda gradonačelnika.

Zašto je Dvoržaku pozlilo, da li je riječ o infarktu ili nečemu drugom, još se službeno ne zna. 

- Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevače, glazbenike, koji me je uvijek znao oduševiti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan je bio veliki znalac domaće i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima - poručuje Robert Urlić, Dvoržakov kolega.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"