To je to što me zanima!

HRT-u opomena radi Tomašić, Plavi 9 prijavljen zbog Mamića

Vijeće je utvrdilo da su mediji u svojim programima pogodovali poticanju i širenju mržnje na osnovi nacionalnog podrijetla te se vrijeđalo dostojanstvo čovjeka
Vidi originalni članak

Zbog utvrđenog kršenja odredaba Zakona o elektroničkim medijima, odnosno zbog netolerantnih izjava čelnika Dinama, Zdravka Mamića, izrečenih u njihovim emisijama, Vijeće za elektroničke medije nadležnom je Prekršajnom sudu podnijelo optužne prijedloge protiv Z1 Televizije i zagrebačkog radija Plavi 9, dok je zbog istih netolerantnih izjava saborske zastupnice Ruže Tomašić Hrvatskoj radioteleviziji izreklo opomenu.

Vijeće je utvrdilo da su navedeni mediji u svojim programima pogodovali poticanju i širenju mržnje ili diskriminacije na osnovi nacionalnog podrijetla te se u programima vrijeđalo dostojanstvo čovjeka, što je u suprotnosti s člancima Zakona o elektroničkim medijima.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • 21.03.2013.

    strašna je ta demokracija na crveni hrvatski način,ma fuj..

  • centarfor 21.03.2013.

    Hrvat sam. Očekujem od milanovića da me prijavi dorhu jer sam, na njegovu žalost, spomenuo nacionalnost.

  • zagi 24 21.03.2013.

    Evo da se i ja pridružim kritikama, ali ne baš na ove dvije teme. To su ipak manje važni izljevi primitivizma. Zašto se uzbuđivati ako je neko primitivan i nemože drugačije?! Pa to je prvenstveno njegov problem, a ne općedruštvena tema! Pravosuđe, ako je iole funkcionalno, to će riješit. Problem medija je što nema nigdje ni slova na temu novog Pape i našeg ugovora sa Vatikanom. Mediji gdje ste? Političari, gdje ste? Kaptole gdje si? Svečenici, jel vam sad ugodno u dvorima od oniksa? A naši svi mediji o tome...šute!

Komentiraj...
Vidi sve komentare