To je to što me zanima!

Osječki gimnazijalci nisu teško ozlijeđeni, vozača (43) priveli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Autobus s učenicima Isusovačke klasične gimnazije sudario se s kamionom na cesti kraj Oxforda. Vozača (43) autobusa je privela policija zbog opasne vožnje
Vidi originalni članak

Dvadesetero maloljetnika lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći autobusa i kamiona na cesti između Blewburyja i Streatleyja u Engleskoj u utorak ujutro. U autobusu je bio 41 hrvatski državljanin, među kojima 36 djece u dobi od 14 do 16 godina, piše BBC. Vozač (43) iz Hrvatske uhićen je pod sumnjom da je skrivio nesreću. Djeci je pružena medicinska pomoć u obližnjoj osnovnoj školi. Nitko nije teže ozlijeđen, a većina ih ima posjekotine od stakla. Vozač kamiona nije ozlijeđen. 

Djeca Isusovačke klasične gimnazije i 3. gimnazije Osijek putovali su na studijsko putovanje u London i Pariz preko agencije Ortran iz Osijeka. Radi se o učenicima 1. i 2. razreda srednje škole koji su se prijavili da bi sudjelovali na putovanju koje ove dvije gimnazije organiziraju svake godine. Radi se o tematskom putovanju sa ciljem upoznavanja izvornog engleskog jezika, ali i posjeta Parizu. Putovanje organiziraju zaduženi profesori u školama, a realizira ga agencija Ortran. 

- Na put je otišlo 163 ljudi, od toga 151 učenik. U pratnji su im učitelji i pratitelji naše agencije, kao i šest vozača. Otišli su s tri autobusa. Jutros u 9 po lokalnom londonskom vremenu dogodila se ta prometna nesreća u kojoj su sudjelovali naš autobus i kamion. Autobus je vozio agencijski vozač, profesionalac, koji se sada nalazi na ispitivanju u policiji. U sudaru je pukla šajba autobusa i bočno staklo, kao i retrovizor. Od krhotina stakla ozlijeđeno je dvadesetero djece i svi su zadobili lakše ozlijede i nema nikakve panike među njima. Nakon što je policija obavila svoje, djeca su presjela u drugi autobus i nastavili putovati po planu kojega imaju - kazao nam je djelatnik agencije Ortran Željko Belić dodajući kako uplašeni roditelji cijeli dan zovu agenciju i provjeravaju o čemu se radi.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • goran_500 14.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ladybug_1 12.07.2011.

    prometna nesreca(nezgoda) se tako i zove jer nitko nije namjerno to ucinio..sv sreca djeca su dobro...roditelji odu i na more sa svoje dvoje djece pa ponekad nazalost tragicno zavrsi...i da je kriv,nije se namjerno zalupao...kazem sreca eto svi su dobro...i nadam se da vozac nece sam snositi troskove...(mislim na kazne koje ce gasvakako stici samim tim sto nije eto englez..pa ce nekako lakse ici)...vjerujem da nije lako toliko dana biti na cesti za volanom..a kamoli sa 50-60 djece u autobusu..veliki je to pritisak...kazem eto..sreca je da su svi dobro...

  • driwer1 12.07.2011.

    Pozdrav, koliko se vidi oštećena su samo stakla lim ni na bočnom djelu ni na zadnjem nije dobio. predpostavljam da se kamion kretao iza busa, i krenuo u pretjecanje s lijeve na desnu stranu... cesta je uska došlo je do ljuljanja vozila i ogledalo kamiona je polupalo red prozora. u takvoj situaciji oba vozača snose krivnju i plaćaju kaznu. obzirom da se radi o strancima "Ortran" Britancima je interes da se i krivnja prebaci .... kao kad bi kod nas Bugarski ili Rumunjski kamion napravio slično, jadan i uplašen pa i onda jezična barijera, pa malo naklonosti službenih organa i tako...... Rješava se kod sudije za prekršaje i ok, popravak busa u ovom slučaju se isplati u Britaniji. isti neće moći voziti, već se mora platiti labudica a vozilo cariniti po ulasku u Hr. (formalno) što stvara trošak. Sve se rješava kod osiguranja putovanja po povratku.....što se tiče tjelesne štete. Gledano na toj dionici i pod takvim uvjetima na cesti nije se ni mogla desiti veća nesreća.... tako da netreba kriviti vozače. hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare